Adidas cup: Gjelleråsen-Lyn 0-8

Søndag var det første kamp i Adidas Cup for J15.1. Motstander var Gjelleråsen. Etter mye regn og kulde de siste dagene var det en sann fryd å komme til nytt, flott kunstgress på Li, med sola tittende fram fra skyene. Vi gleder oss til Kringsjå blir like flott. Da kommer mange LYN-lag til å spille enda bedre. Et slikt dekke er definitivt bra for LYNs ballbesittende spillestil.

Alle foto: Gunhild Lien

Den ankelen ser litt vond ut.

LYN kom godt i gang. Ballen gikk fra spiller til spiller, fra ledd til ledd, og gjennom ledd og inn i bakrom når sjansen bød seg. Det var i grunnen en følelse av kontroll fra start. Denne gangen hadde vi også med Margrethe fra 00-generasjonen. Hun var en fin stabilisator og ballfordeler på midten. 

Trygghet i pasningsspillet ga uttelling. Det ble mange fine mål. Sett fra tribunen ga kampen et ganske klart bilde på at det er når vi er litt tålmodige at vi produserer flest sjanser. Altså når vi lar ballen gå til vi finner åpningene, eller skaper overtallssituasjoner (2 mot 1 eller 3 mot 2), som vi kan utnytte. De deler av kampen hvor det blir litt mer "en og en", skaper vi også mindre sjanser. 

Pauseprat

Til slutt sto det 0-8 i LYNs favør. Det kan ha vært et godt grunnlag for å gå videre fra pulja, men her gjelder det å ikke ta noe på forskudd. Med en såpass klar seier er det fort gjort å glemme hvor viktig defensiv kontroll og trygghet er. Ella tar det som kommer bakover. Forsvarsrekka danner et solid fundament i vårt oppbyggende spill. Det er veldig viktig. 

Målscorere: Synne (2), Gabrielle (2), Maren, Maria, Zoe, Julie

Glad gjeng etter kampen. Vi takker Gjelleråsen for kampen og ønsker dem lykke til videre med sesongen. Takk også til dagens gode dommer.

Klikk på bildet under for flere foto.