God kamp, surt tap

Foto: Gunhild Lien

I timene før seriestart for J15.1 onsdag kveld åpnet himmelens sluser seg med kaldt regn, ispedd mengder av hagl. Heldigvis lysnet det før ØHIL skulle møte Lyn i J15-klassen til en tøff seriestart på DNB Arena Hosle. ØHIL har alltid gode jentelag, så vi var klar over at vi ville få tøff motstand.

Etter en temmelig dårlig siste treningskamp, var det mange spente LYN-jenter, supportere og kanskje trenere som gjorde seg klar til kveldskamp. En passe fuktig og innbydende kunstgressbane i flomlys dannet et glimrende utgangspunkt for LYNs ballbesittende spillestil. Allerede fra start kunne man se at LYN var på et helt annet og bedre nivå enn siste treningskamp søndag. Jentene var på hugget fra start. Blikket søkte etter gode pasninger, og de kom. Bevegelsene rundt ballfører var flere og smartere. Aggressiviteten og viljen var på plass fra start.

Foto: Gunhild Lien

Mot spillets gang tok ØHIL ledelsen etter litt slurv i klareringer hos oss. LYN fortsatte imidlertid å holde ballen i laget og produserte flere strålende angrep. Bakover er det god kontroll. Vårt utlikningsmål kommer etter en klassekontring. Ballen går hurtig framover helt fra forsvarsrekka på høyre side, via midtbanen og ut på høyre kant, inn i midten og rulles videre ut til Mille på venstrekant. Mille avslutter på direkten og setter ballen utagbart tilbake i motsatt hjørne. Et veldig, veldig bra angrep som avsluttes med en flott scoring. 

Foto: Gunhild Lien

Dermed sto det 1-1 til pause. Også i 2. omgang framstår LYN med godt spill. Til tider styrer vi virkelig kampen. Vi produserer flere store sjanser som nok burde gitt uttelling. Avslutningsfasen er noe vi kan jobbe mer med til neste kamp. 

Foto: Gunhild Lien

Utover i andre omgang bølger spillet fram og tilbake. Når vårt spillemessige overtak ikke gir scoring, så sniker det seg inn en følelse av at det kan komme et surt mål i mot. Dessverre er det akkurat det som skjer, to minutter før slutt. Dermed 2-1 til hjemmelaget. Det er surt der og da, men denne gangen skal vi heller hylle jentene for en meget god kamp. Etter referentens mening er vi spillemessig bedre enn vår gode motstander.  

Foto: Gunhild Lien

Vi takker ØHIL for en god og spennende kamp. Neste uke skal vi bygge videre på denne gode prestasjonen.

Foto: Gunhild Lien