J19: To nye seiere i serien

Denne uken har det vært to kamper i J19 serien. Etter en litt trøblete start på serien er junior-jentene nå skikkelig i siget, og kunne innkassere tre poeng i begge kampene; torsdag mot ØHIL og lørdag mot Stabæk.

Torsdag kveld 28.04 var det bortekamp mot ØHIL på Jarmyra kunstgress. Etter en litt forsiktig start på første omgang økte Lyn presset etter hvert, og helt på tampen av omgangen kunne Hedda Foslie sette inn første mål. I andre omgang viste Lyn-jentene hvordan de ønsker å spille. Mari Floor Brenden satte inn 2-0 etter et nydelig skudd fra 16 meter. Marie Fiedler Amlien har fått i gang scoringsfoten med mål i andre kamp på rad, og setter inn 3-0. til slutt kan Hedda tegne sitt andre mål for kvelden med et nydelig skudd så langt oppe i krysset det er mulig. Selv om ØHIL hadde sine sjanser, bl.a. med skudd i stanga og bom på returen mot slutten, kunne Lyn dra i land en solid seier 4-0.

Kampdetaljer kan dere finne her: http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6414301

På lørdag høljet regnet ned og Stabæk kom på besøk. Dette ble tredje J19-kampen på under en uke i tillegg til en 2.divisjonskamp også innenfor samme tidsrom. Vi var derfor spente på møtet med Stabæk som alltid er sterke. Men det var Lyn som tok føringen i kampen og spilte seg frem med gode kombinasjoner og målrettet fotball. Det gav uttelling og etter 17 minutter kunne Ingvild Harbo sette inn sitt første seriemål. Kun kort tid etterpå gikk Lyn opp til 2-0. Nå var det Eline Bjørmark som gjorde et godt forarbeid selv om kunne sette ballen i mål.

Men Stabæk spilte seg etter hver mer inn i kampen, og selv med en våt bane hvor enkelte deler av banen bestod av regelrette søledammer, så økte Stabæk presset og fikk mot slutten av omgangen redusert til 2-1. Andre omgang fortsatte med et bortelag som stod høyere og var raskere oppe i Lyn-jentene. Det var jevne dueller og ikke de store sjansene, men midt i omgangen fikk Lyn sin midtbanespiller Selma Hernes tråklet seg forbi flere i Stabækforsvaret og satt ballen til side for keeper og stillingen var 3-1.

Men som det ofte går, et mål følges av ett imot. Stabæk fikk lov til å spille seg ned til dødlinjen på sin venstre side og selv om første innlegg gikk gjennom feltet ble ballen sendt ballen ut 45 til en fri spiller som kontant fikk satt ballen i mål. Pent spill og redusering til 3-2.

Lyn kom mer med i kampen igjen, og hadde flere sjanser mot slutten - men resultatet holdt seg, og Lyn kunne innkassere sin tredje strake seier i serien.

Kampdetaljer kan dere finne her: http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6414305

Følg også Lyn-jentene sin egen instagram på https://www.instagram.com/lyn_nedslag/