Sølv i Legea Eliteturnering 2016

Etter Barcelona og tre gode treningsuker ventet vår ’’første’’ sportslige utfordring i 2016. Det ble en stor opptur med en progresjon i prestasjoner og mye ny lærdom på fotballbanen, også for kameratskapet i gruppa. 

Samtlige av guttene skal ha honnør for en stigende kurve utover i turneringen rent sportslig. De innledende kampene i gruppespillet mot Bremnes og Notodden Mix bestod av mye dominans, der den siste kampen mot Asker ble en ’’vekker’’ for Lyn gutter uten innstilling og overskudd.  Utover i turneringen møtte vi Norstrand i kvartfinalen som ble nr.1 i gruppa med blant annet Moss, Sørumstand og Bodø/Glimt. Foran denne kampen gjorde vi flere taktiske justeringer og denne kampen spilte gutta Norstrand av banen. Lyn nøytraliserte motstanderens spillestil, der selvtilliten foran semifinalen ble styrkes med mål av Emanuel og Kaptein Kasper. Drøbak-Frogn ble neste motstander. Lyn gutter hadde et spille- og sjansemessig overtak mot motstanderlaget. Ineffektive gutter gjorde det spennende og vi gikk inn til straffespark konkurranse. Her var Lyn guttene nådeløse med en solid sisteskanse i Henrik Nymoen - FINALE. Finalen ble på mange måter slik en finale skal være, en thriller. En jevnspilt kamp med flere sjanser til begge lag. Vi er stolt av måten guttene holder fokus på sin filosofi i finalen. Mye vilje og innsats, samt tro på at egne ferdigheter og spillestil skapte flere solide muligheter. Asker ble til slutt det lage som måtte løpe i mellom, som for meg er en solid læringskurve fra kampen mot de i gruppespillet. Finalen går til ekstraomganger der Asker denne gangen trakk det lengste strået. Med mye trøtthet i beina etter 2 x 25min i 6 kamper denne helgen tar guttene en velfortjent hviledag mandag. Videre er det å angripe en ny treningshverdag på Kringsjå der grunnmuren skal bygges videre. Drammen Cup neste. 

Retter stor takk til Ingolf Gillesdal for planlegging. Samt andre foreldre som har bidratt med videofilming under kamper og andre praktiske bidrag. Konge å ha engasjerte foreldre som skapte god kok under dette oppholdet i Notodden.