J19: En god og en middels omgang mot Kolbotn

Hedda Foslie scoret ett av målene mot Kolbotn. Her fra en NC kamp sist sommer.

Hedda Foslie scoret ett av målene mot Kolbotn. Her fra en NC kamp sist sommer.

Det er alltid spennende og utfordrende å møte Kolbotn da de har mange teknisk gode spillere, og spiller også godt sammen som lag. Kolbotn gikk gjennom fjorårets J19-serie med kun seiere, så vi visste at dette ville bli tøft. I tillegg kunne Lyn sin unge (og lave) tropp se frem til å møte et lag bestående av stort sett eldre og større jenter. På den hyggelige siden kunne vi notere et gjensyn med fire tidligere Lyn-spillere som nå holder til på Kolbotn; Jenny Frantsen, Tanja Løfshus, Maren Damsgaard og Marie Melvold.

Kampen tok av med et massivt Kolbotn-press. Vi hadde nok ventet dette, men det ble likevel vanskelig å demme opp og Lyn ble spilt lave. Det tok dermed ikke mer enn to minutter før første ball lå i Lyn-målet. Presset fortsatte videre og etter kun 11 minutter var stillingen 0-2.

Men det som da skjedde er ganske imponerende. Lyn-jentene bet tenna sammen og man kunne merke at her var det jenter som ikke ville gi seg uten kamp. Hele laget la en voldsom konsentrasjon og innsats i kampen, og Lyn fikk sakte men sikkert snudd spillet. Etter noen nesten-sjanser kom første uttelling etter 14 minutter – da fikk Mathilde Sletner et gjennomspill i bakrom som hun sikkert satte til side for Kolbotns tidligere Lyn-keeper Jenny Frantsen.

Spillet bølget så frem og tilbake og Mari R. Hasselknippe i Lyn-målet måtte også i full strekk flere ganger. Etter 25 minutter kom et meget pent Lyn-angrep hentet fra læreboka. Mari Floor Brenden fikk en god tverspasning inn i bakrom på sin høyre kant. Hun avanserte helt ned til dødlinja der hun sendte ballen hardt inn foran mål. På bakre stolpe kom Hedda Foslie skliende og kunne utligne for Lyn. Stillingen var 2-2 og stor jubel. Kampen fortsatte å bølge men det ble ikke flere mål denne omgangen.

Dessverre måtte noen av Lyn-spillerne forlate banen, og med noen bytter klarte ikke Lyn å holde den samme innsatsen i andre omgang. Kolbotn fikk mer rom og avanserte lettere. Mange angrep ble avverget, men Kolbotn fikk inn to mål til; ett med et skudd fra 14 meter helt nede i stolperoten, og det siste målet var etter et skudd som Mari måtte gi retur på. Her sov Lyn litt og Kolbotn var først fremme på returen.

Mot slutten av kampen kom Lyn noe mer med i spillet igjen, og hadde noen gode sjanser - blant annet et skudd i tverrliggeren. Men resultatet ble et 2-4 tap denne gangen. Likevel mye godt å ta med seg, spesielt fra første omgang som viser godt at dette unge laget har mye å bidra med mot de beste i serien.

Neste kamp blir allerede førstkommende søndag 24. april. Da tar vi turen til Slemmestad kunstgress for å møte Amasone som så langt har vunnet to kamper og spilt en uavgjort.

Kampfakta finner du her: http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6414292