Solid opptur for J15.1

Foto: Gunhild Lien

Foto: Gunhild Lien

Lyn J15 møtte Oppsal borte på Trasop kunstgress onsdag 20. april. Etter en resultatmessig dårlig start på sesongen var både trenere og spillere oppsatte på å ta årets første 3'poenger.
1. omgang startet som i de andre kampene denne sesongen; Lyn produserte sjanse på sjanse uten å få hull på byllen. Og der Lyn slet med å ta vare på målsjansene, var Oppsal desto bedre og på sin første ordentlige målsjanse, etter 30 minutter, var 1-0 til hjemmelaget et faktum. Lyn slapp seg ned de siste ti minuttene før pause og det kunne godt stått 2-0 før hvilen.

Foto: Gunhild Lien

Jentene brukte pausen godt til å finstille det taktiske både offensivt og defensivt, samt få tilbake vinnergløden. Lyn startet 2. omgang på en strålende måte, det høye presset var bedre, de viste større engasjement og vilje til å få ballen. Det var på ingen måte ufortjent da Zoe Austeng Klein satte inn 1-1 scoringen etter at hun selv vant ballen, 5 minutter ut i omgangen. På det påfølgende avsparket vant Lyn-jentene ballen og stormet i angrep. Zoe Austeng Klein banket inn 2-1. Lyn jentene fortsatte presset og skapte utallige sjanser og når Maria Mehl satte inn 3-1 etter 60 minutter så det ut til at det ble en klar seier. Oppsal fikk en litt heldig redusering 5 minutter før slutt, men Hanne Fahre tok ansvar, punkterte kampen og banket ballen i mål fra litt over 20 meter til 4-2. 

Denne kampen, og spesielt 2. omgangen, viste hva som bor i dette laget - nå gjelder det bare å hente frem slike prestasjoner litt oftere. 

Foto: Gunhild Lien

Laget: Ella Myklebust, Stine Pedersen, Bethine Brock, Fanny Kvalheim, Ida Nilsen, Hanne Fahre, Johanne Systad, Nora Frost, Maren Andresen, Synne Asplund, Maria Mehl, Iben Kvisle, Thea Marie Haug, Zoe Austeng Klein, Jenny Mathiesen. 

Alle foto: Gunhild Lien