G03.1: Kampreferat mot Høvik

Bilde tatt fra tidligere kamp: Men disse tre spillerne var i aksjon igår! (Osmund, Håkon og Selasi 

Bilde tatt fra tidligere kamp: Men disse tre spillerne var i aksjon igår! (Osmund, Håkon og Selasi 

 

Kampreferat mot Høvik

 

Så var dagen endelig kommet. Vi trenerne hadde gledet oss voldsomt til denne dagen, og det vet vi at mange av guttene også hadde. Vi skulle møte Høvik til første kamp i Adidas-cup.

Selv om kampen hadde litt andre rammer enn det vi var vant til, ble vi enige i styrkerommet(!) om å gå ut på samme måte som vi har gjort i de samme kampene. Vi skulle presse Høvik høyt og gjøre det vanskelig for de å spille seg ut bakfra. Når vi først vant ballen skulle vi prøve å bruke den tålmodig og tørre å spille oss ut bakfra. I tillegg til dette hadde vi stort fokus på kommunikasjon. Vi skulle snakke mye sammen både i forsvar og i angrep.

Allerede etter noen minutter av kampen holder vi fint i ballen og vinner et frispark rett utenfor boksen. Skuddet blir reddet av keeper, Men August «Müller» Hartberg er fremme og setter returen i mål. Høvik rekker knapt å skjønne hva som har skjedd før August er frempå igjen. Hen setter på nytt inn en retur etter et vakkert forspill. Vi har god kontroll på kampen i første omgang. Forsvaret tør å stå høyt og vinner veldig mange dueller, og midtbanen er veldig flink til å kommunisere sammen om hvem som blir igjen i forsvar. Det var alt i alt veldig mye positivt å ta med fra denne førsteomgangen.

I pausen forteller vi guttene at det er veldig mye med spillet vårt som ser veldig bra ut. Vi må likevel ut å fortsette å presse og styre spillet. Vi visste at Høvik kom til å gi alt i den siste omgangen, og da er det utrolig viktig at vi gjør det samme.

Det vi fikk se i starten av andre omgang var i mine øyne enda mer imponerende enn førsteomgangen. Høvik spiller med enda større intensitet og vilje, men vi matcher de hele veien. Gutta takler, løper og kjemper så svetten renner. Når vi først vinner ballen klarer vi å roe ned, og det var utrolig godt å se. Forsvarsspillet var svært solid fra hele laget, og vi klarte å fortsette å stresse Høvik. Etter noen minutter av omgangen starter vi å gjøre bytter, og guttene som kom inn viste at vi har fått et problem i dette laget. Vi har rett og slett ingen som fortjener å sitte på benken!

Selv om Høvik skaper noen farligheter, er det fortsatt vi som skaper de største sjansene. Mot slutten av kampen spilles BA vakkert igjennom, og triller ballen rolig i hjørnet. Like rolig skulle også Selassie vise seg å være da han kom alene igjennom noen minutter senere, og også han triller rolig ballen i mål. Vi vinner kampen 4-0, og viser veldig mye positivt.

Heldigvis blir hverken jeg eller Alan arbeidsledige med det første. Denne kampen viser at vi har kommet langt som lag, og vi begynner å gjøre veldig mye bra sammen. Både innsatsen og kvaliteten i denne kampen var meget bra. Vi kan likevel jobbe videre på å kommunisere sammen, og dette er noe vi skal jobbe videre med. Men gutter: DETTE VAR BRA!

Kampens høydepunkt:

Her er det vanvittig mye å velge gjennom, men for meg var det et øyeblikk som var så vanvittig at det ikke kan oversees. Høvik kontret på oss i første omgang, og vi på sidelinjen står å biter negler. Spissen deres ser ut til å komme alene mot mål, og vi satser alt på at Osmund skal redde. Men det trenger han ikke, for plutselig kommer en svær midtstopper som løper så fort at han får Usain Bolt til å se ut som Per Mertesacker, og ikke lagde han straffe heller. Fredrik, du får kampens øyeblikk i dag!