Kampreferat: Holmen - Lyn

Lyn G15.1 spilte søndag sin første seriekamp I 2016-sesongen borte mot Holmen 02. De har et svært nøye sportslig opplegg, og de viste seg å være en solid motstander. Et lag som definitivt kommer til å bite godt i fra seg i denne avdelingen. 

Det så ut til å gå Lyns vei i starten av kampen, da vi etablerte oss godt på Holmens halvdel og skapte endel farligheter i deres boks etter gode opprullinger med innlegg. Likevel putter Holmen to mål på oss. Det første etter fraværende kommunikasjon i eget forsvar og lite dybde og sikringsforhold mellom 1 og 2.forsvarer i egen boks. Det andre etter ballmiss på egen halvdel og påfølgende langskudd fra 30 meter.
Etter disse to målene er vi noe tankeløse og diffuse i valg vi foretar oss, og vi er ikke til å kjenne igjen. Holmens skaper to farligheter der Nymoen viser solide reflekser. Vi har endel possession, men vi er forutsigbare og avventende i etablert angrep og omstilling til angrep og overganger når muligheten er der blir ikke ivaretatt. Vi forsøker å vinkle spill inn sentralt på egen halvdel, men sliter med å vinkle spill ut på mostanders halvdel da vi har sittestillende bevegelser, mye bredde og alt for mye dybde i angrep i våre indreløpere, offensive midtbane og spiss. Våre forsvarsspillere har lite alternativer sentralt, og vi tørr heller ikke å spille på feilvendte medspillere. Likevel skaper vi endel halvsjanser, og mot slutten av omgangen viser Holmens keeper seg å være en vrien kar å score mål på, han frustrerer oss.
Pause. 
I pausen blir vi enige om at vi skal gi Holmen en 2.omgang de skal huske og undertegnede setter Nicolas, en gutt med vinnermentalitet som få andre på topp med Emanuel. Her har han ikke blitt drillet mye, men disse to blir 2.omgangs beste duo, de terroriserer Holmens forsvar i hvert eneste angrep! Gutta har forståelse for at de gjør mye riktig, men at vi har mye å gå på: Blant annet justere opp tempoet og kommunikasjonen i samtlige ledd der omstilling til forsvar og det å gå i tydelig press som 1.forsvarer måtte opp flere hakk. 
Fra første stund I 2.omgang får vi til mye konstuktivt spill I lenderetning, og Marius finner etterhvert Nicolas inn i boksen, der sistnevnte iskald setter inn 2-1. Fine jubelscener, og vi er sikkert på at dette går veien. Vi dominerer nå, og på corner nr.10 stiger Kasper høyest og header inn 2-2 via motspiller og i mål. Holmen henger i stroppene og 2-3 kommer fra Nicloas etter stormpress og trippel sjanse. Emanuel har virkelig vært rå i dag, og er uheldig når 2-4 blir hindret fra skudd I kryssfestet. 2-4 kommer likevel like etter etter hat-trick hero Nicloas. Gutten har tydelig tatt med seg mye lærdom fra sist helg, der han så Milan-Juventus live på San Siro. Kampen går så inn i kunn et spor: Fino Alla Fine – LYN! Gutta responderer veldig bra på pausepraten, og det viser en god moral å komme tilbake fra 2-0, 4-2!  En strålende laginnsats sørger for gode prestasjoner. Neste kamp mot Frigg allerede søndag 24.04 gleder vi oss til.

Kampfakta: Holmen-Lyn 2-4 (2-0):

Mål: Nicloas 3, Kasper 1