Drammencup og siste treningsuke før seriestart

Denne helgen har Lyn G15.1 spilt oppkjøringscup på Marienlyst stadion ‹‹Gamle gress››. Flere gode stunder både på- og utenfor banen har gitt ny lærdom i gruppa. 3.plass, tettere relasjoner og et nytt trofe til G15.1 gir positiv drive til siste treningsuke før seriestart. 

Inngangen til cupen hadde Lyn flere utilgjengelige spillere, og troppen var derfor supplert med noen gutter fra G15.2. Marius Simonsen og Mads Poulsson var ute med skader og alternativ trening, Nicolas Gillesdal bortreist og Adrian Eeg med kjenninger underveis gjorde at Lyn stilte med en annerledes tropp enn i Notodden Elite cup. 

Underveis møtte vi varierende motstand, og lagene hadde ikke samme kaliber som lagene i Notodden, noe undertegnende viste om på forhånd. Cupens vinner slo vi noe komfortabelt i gruppespillet 2-0, noe som viser at vi kanskje hadde andre mål i denne cupen enn å vinne, som jo ville vært en bonus. 

Vi fikk erfart under samtlige kamper at lagspill er en skapende og uforutsigbar aktivitet. Flere av gutta har erfart at for at vi skal oppnå en best mulig situasjon for oss selv, må vi kunne styre og justere egne følelser i større grad. For oss er noe av hensikt og det mest positive med Notodden Elite Cup og Drammen Cup at guttene har fått en større forståelse for samhandlingen i flere gitte defensive og offensive situasjoner, samtidig som de får en ypperlig mulighet til å jobbe med egne utviklingsmål. 
Det å få et godt resultat ut av en gitt situasjon som oppstår ute på fotballmatta krever kunnskap om hvilken bevegelse en medspiller vil gjøre og hvordan man selv kan gjøre mespillerne gode i slike situasjoner. Samtlige i laget har en egen karakter med ulike ferdigheter, og det handler om å være bevisst på hverandres ’’godfot’’. I enkeltkamper og situasjoner vil vi denne sesongen trenge enkeltspillere for å kunne avgjøre kamper. Men, vi må fortsette å jobbe med en overordnet plan for spillet, der vi får en felles forståelse for at lagets prinsipper er en viktigere dimensjon. Dette skal nettopp føre til at våre dyktige enkeltspillere skal kunne komme i kampavgjørende situasjoner og handle til det beste for laget. 

Siste treningsuke før seriestart mot Holmen neste søndag kl.20:15 handler om å gjøre de riktige tingene for å stille best mulig forberedt til kamp. Denne uken skal vi bygge opp overskudd med å trene noe alternativt. Flere av guttene trenger dette etter to uker med mye belastning. I tillegg ønsker vi at våre spillere som er ute med skader skal komme tilbake i godt slag.

I ukene fremover ønsker vi å legge forholdene tilrette for at primærmålet med G15.1 skal komme godt i gang. Samtidig skal forholdene legges tilrette for at enkeltspillere skal få større utfordringer i treningshverdagen. Hvis guttene skal få ekstra godt utbytte av treningene, spesielt på et høyere nivå, og få ned skadefrekvensen på et lite snilt dekke, er det hensiktsmessig å kjøpe inn disse skoene: 

https://www.oslosportslager.no/produkt/mundial-team-019228-fotballsko-5004.aspx

Ønsker å takke samtlige engasjerte foreldre for nok en fin weekend, og spesielt Nina Grannes for planlegging av praktiske bidrag foran Drammen Cup.