J15.1: Uavgjort i første treningskamp

Alle foto: Gunhild Lien
(klikk på bildet for å se flere)

 

Lyns J15.1 møtte Holmen J16 til sin første treningskamp for sesongen søndag 6. mars. Ryktene sier at Holmen manglet en del 00-spillere, slik at de stilte med en blanding av 00 og 01. Lyn stilte med 01-lag. Vi visste uansett at vi ville møte ganske tøff motstand, både fotballmessig og fysisk. Og det gjorde vi. Holmen gjorde det bra i J15-serien i fjor. Vi skal forsøke å gjøre det bra i J15-serien i år. 

Det ble en kamp der lagene hadde hver sin omgang. I første omgang fikk mange LYN-jenter prøve seg i nye posisjoner. Det er bra å få et bilde av hvordan spillere takler litt uvante roller. Og det er ikke sikkert det var uvante roller som var årsaken til en litt rufsete første omgang. Vi gjør rett og slett ting vanskelig for oss selv. Det er for lite bevegelse uten ball. Resultatet av det er få og dårlige pasningsalternativer for ballholder. Vi roter det litt til for oss selv i det defensive spillet. Vi er rett og slett ikke på det nivået vi vet vi kan være. Skal man prestere godt så må man "opp på tærne", være skjerpet, gjøre alle involveringer fullt konsentrert. Hvis ikke blir det for mange feilpasninger, dårlige touch og dermed for mye balltap i helt unødvendige og farlige situasjoner. Greit å luke bort slike ting før serien starter. Holmen ledet 2-0 til pause. Begge målene kommer etter slurv fra vår side. 

I andre omgang blir det servert et helt annet kampbilde. Vi er tryggere i det vi foretar oss. Vi fungerer bedre sentralt i banen, slik at vi får satt i gang pasningsspillet. Vi er bedre med ball, litt mer tålmodige og presise. Det er flere som vil ha ball og melder seg på. Dermed klarer vi å holde ballen i laget i lengre perioder og bygger opp mange fine angrep. 

Begge våre mål er det skyhøy klasse over. Først er det Nora som tar frispark og legger ballen i en nydelig bue over keeper og i mål. Utlikningen til 2-2 kommer etter fint kombinasjonsspill der Maria til slutt får æren av å banke ballen i krysset. Greitt å gjøre det skikkelig selv om man er alene med keeper! 

Det er lenge siden siste kamp på stor bane for mange av jentene. 2-2 er et bra resultat, men det er altså mye vi kan gjøre bedre. Med gode treninger fram til neste kamp så skal vi klare å heve prestasjonen flere hakk. Vi tar med oss det positive fra andre omgang. Dette skal vi være bedre på neste gang:

1) Tenningsnivået inn mot kamp - vær mer på hugget fra start

2) Bevegelse rundt ballholder, skap flere pasningsalternativer

3) Vær konsentrert i mottak og pasninger - unngå slurv

4) Hold praten oppe gjennom hele kampen