G03.1: Kampen mot Bærum G03.1

Kamp mot Bærum

 

I dag spilte vi kamp mot Bærum. Vi visste på forhånd at dette kom til å bli en tøff kamp, ettersom dette laget skal spille i aldersklassen over oss. Vi velger bevisst å spille mot denne typen motstand i starten, ettersom vi ønsker å se hvordan guttene klarer seg mot svært gode lag. I dag viser vi mye positivt, og i store perioder henger vi svært godt med. Vi hadde før kampen tre ting vi ønsket å ha hovedfokus på. Dette var:

1: Innsats. Vi ønsket å presse motstanderen høyt, og dette krever løpsvillige karer. Hvis en eller to spillere er for sliten til å presse ordentlig, så faller helle systemet sammen. Det var derfor helt sentralt for kampplanen vår at gutta hadde ork til å løpe. Vi trenerne har ingen ting å utsette på innsatsen i dag. Gutta løp som om de skulle hatt en vepsesverm på nakken, og intensiteten i spillet vårt var veldig bra. All honnør til gutta for innsatsen de viser i dag!

2: Kommunikasjon. Vi ønsker å være et lag som spiller hverandre gode, og som hjelper hverandre til å gjøre gode valg. Dette savnet vi i dag. I starten av kampen var det veldig stille, men det ble heldigvis bedre til den andre omgangen. Dette er noe vi skal bli flinkere på å ha som et fokusområde i treningen. Vi går likevel i rett retning, og det begynner så smått å bli et visst lydvolum når vi spiller kamp. Alle gutta må litt mer opp, så blir dette bra.

3: Press. Vi er et lag med mange spillere, og vi er i god fysisk form. Dette gjorde at vi besluttet at vi ville ha høyt press hele kampen. Dette fungerte periodevis svært bra, og vi skapte både målsjanser og mål med å stresse de. Vi glipper likevel noen ganger, og da får vi trøbbel mot et så godt lag. Dette er nor vi bare må fortsette å jobbe med, selv om det kan være ganske komplekst og vanskelig. Vi er likevel veldig fornøyd med det vi ser i dag, og vi begynner å se bra ut.

I selve kampen gikk vi ut med fokus på disse tre tingene. Vi skulle prøve å spille vårt eget spill, og ikke bli redde for motstanderen. I første omgang starter vi bra, men slipper inn et mål på hjørnespark. Etter det tar Bærum kontroll over kampen i første omgang, selv om vi til tider klarer å spille vårt eget spill. Vi får noen kjappe i sekken mot slutten av første omgang, og ligger under til pause nummer en(kampen ble spilt i tre omganger.)

I pausen blir vi enige om at vi skal bli litt mer forsiktige i presset, og at vi skal bli mye flinkere til å snakke sammen. Vi forsvarer oss veldig bra som et lag i denne omgangen, og Håkon får to store sjanser alene med keeper. Han skårer på en god avslutning, men keeper redder også en helt skinnsyk avslutning som gir et samlet «ÅLØØØØØØ» fra alle på siden. Denne omgangen har vi god kontroll på kampen, og slipper motstanderen til få målsjanser. De gangene de kommer gjennom gjør Kris noen strålende involveringer.

Før den neste omgangen er vi enige om bli tøffere i dueller, og fortsette å gjøre det vi gjorde i andre omgang. Dette fungerer lenge bra, men vi ryker på noen mål på litt enkle feil. Det var veldig få individuelle feil i dag, og det var veldig deilig å se. Noen ganger gjør vi likevel noen kollektive feil, og vi slapp inn noen mål på det i dag. Det er viktig å huske på at dette er komplekse ting som man ikke kan forvente at en 13/14-åring skal lære seg over natta. Vi skal bruke tid på dette på feltet, og dette kommer til å bli luket bort litt etter litt. Vi skårer også et mål i denne omgangen, da Sondre går forbi to mann og setter ballen i hjørnet. Vakker gåll. Kampen ender til slutt 6-2, men vi tar med oss mye positivt fra denne kampen. Slike kamper viser oss også hva vi må bruke tid på når vi er på treningsfeltet, noe som er svært verdifullt for oss.

Kampens høydepunkt

Når Håkon snapper opp ballen og skyter ett av de reneste skuddene jeg har sett. Skuddet er knallhardt, og har retning langt oppe i hjørnet. Det var bare en mann som ikke vil at så vakre skudd skal bli mål, og det var motstanderens keeper. Han varter opp med en feberredning, og Håkon fratas en glimrende gåll. Det skuddet hadde nok fått selv Frank Lampard til å bøye seg dypt i respekt.