J16 NM kvalik: Marginal seier over Asker

Da var også J16 NM kvalifiseringen i gang, og første møte var mot Asker på Kringsjå kunstgress torsdag kveld. Ut fra møtene vi hadde med Asker i fjor var nok Lyn favoritter, men Asker ville det annerledes og gav Lyn-laget tøff motstand. Asker ledet også 2-1 til pause men en god sluttspurt avgjorde resultatet til 3-2 i Lyn sin fordel.

Det var nok et spent Lyn-lag som skulle i ilden torsdag kveld. NM er alltid noe spesielt og med kun to kamper i kvalik for vår pulje så blir det viktig med gode resultater.

Asker var godt forberedt og startet et press mot Lyn fra første stund. De var raske oppi ballfører og stresset Lyn-laget. Resultatet ble et spill preget av upresise pasninger og mye tap av ball. Selv om Lyn ofte fikk stoppet Asker sin fremrykning foregikk mye på midtbanen med noen få besøk mot begge lags mål - uten at det ble de store farlighetene noen veier.

Etter 28 minutter skulle Lyn ta ledelsen, litt mot spillets gang da Asker hadde vært hakket bedre den første halvtimen. Et skudd fra Una R. Søyland traff en Asker-spiller ved bakre stolpe som i forsøk på å klarere uheldigvis satte ballen i eget mål.

Et par minutter senere fikk bortelaget uttelling for sitt iherdige arbeid. Etter en misforståelse i Lyn-forsvaret kunne Asker trille ballen inn i Lyn-målet og stillingen var nå 1-1.

Det tok ikke lang tid før Asker hadde snudd kampen og var i ledelsen. Etter å ha snappet ballen fra en Lyn-spiller like utenfor 16-meteren ble det påfølgende skuddet plassert pent oppe i krysset, og stillingen var 1-2 som også holdt seg til pause.

Andre omgang fortsatte til å begynne med som første - med lite tempo og presisjon fra Lyn. Men dette bedret seg etter som omgangen gikk, og presset ble mer og mer dreiet mot Asker sitt mål. Una R. Søyland, som var en av Lyn sine bedre spillere denne kvelden, fikk etter 55 minutter tak i ballen etter en corner, og var ikke sen å be da hun øynet en sjanse til å score. Hun satte ballen kontant bak Asker sin keeper, og balansen var igjen i orden. 2-2.

Lyn sitt press fortsatte nå. Noe senere fikk Lyn et frispark på ca 20 meter hvor kaptein Mathilde Sletner sendte skuddet i tverrliggeren. To minutter senere var det igjen Una R. Søyland som var i søkelyset. En meget god corner fra Mathilde Sletner duppet pent ned ved bakre stolpe hvor Una stod umerket og kunne heade ballen inn til ledelse 3-2.

Lyn stod godt av resten av kampen og kunne dermed være fornøyd med seier denne kvelden.

Veldig viktig med en seier i første kvalifiseringskamp, og veldig bra å snu en 1-2 stilling ved pause til 3-2 seier. Siste halvdel av annen omgang var det bra trøkk og god fart i ballen, selv om det nok var flere Lyn-jenter som følte de kunne prestert bedre denne kvelden. Det kommer flere muligheter!

I J16 kvaliken er det totalt 14 lag hvor 6 lag går videre til mellomrundene. Disse 6 avgjøres på gjennomsnittlig poeng på de kampene de har spilt, uavhengig av hvilken pulje man er i. Med bare tre lag i vår pulje var det dermed viktig å få med 3 poeng fra denne kampen.

Andre kamper som er spilt i J16 kvalik i Oslo så langt:

  • BVH-Abildsø 9-0
  • Nordstrand-Holmen 0-4
  • Bærum-Årvoll 2-2
  • Ready-Stabæk 0-7

Takk til Asker som gav oss god kamp. Takk til kveldens dommer. Og takk til de rundt 40 som fulgte kampen fra sidelinjen.

Kampdetaljer og tropp finnes på denne linken:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6408473