J16 NM: Oppsal – Lyn 1-17 !!!

Det ble vel det man ganske enkelt kaller overkjøring på Trasop kunstgress i kveld. Det var siste kamp i det lokale kvalifiseringsspillet til årets J16 NM og Lyn tok turen til Trasop kunstgress for å møte Oppsal. Her fikk man se et Lyn-lag som var på fra start til slutt, og gav alt til dommeren blåste av kampen med et dommerkort som knapt var stort nok til å registrere alle målene. Da var resultatet 17-1 i Lyn sin favør.

Det var litt utfordringer med å finne tid til denne kampen og den havnet dermed i siste mulige uke da alle kamper skal være unnagjort i løpet av mars. Med treningskamp i 2.div mandag, startkamp i J19 1.div på torsdag og en ny treningskamp for både A-lag og J19 på lørdag så blir det en travel uke hvor man forsøker å balansere belastningen på spillerne så godt som mulig.

Men J16 NM er et satsningsområde i Lyn, og med en knepen seier (3-2) over Asker i forrige kamp tok man nå ingen sjanser og hadde med 00-jentene fra A-stallen i troppen.

Første målet kom før publikum hadde stilt seg opp, trenerne var ferdige med å hilse på motstandernes trenere, og før referenten hadde fått opp «blokka». Etter 10 sekunder var ballen i mål! Avspark tilbake til Joanna som sendte ballen i en flott bue ut til Eline på høyrekanten som forserte raskt til dødlinja og sendte ballen perfekt inn foran mål til Jenny Røsholm Olsen som kunne sette ballen i mål. Meget effektivt!

Deretter kjørte et lekent Lyn-lag i gang med et jevnt press mot Oppsal, og scoringer med jevne mellomrom. En våken og god keeper hos Oppsal holdt unna en del, og det smalt også i stolper jevnlig, men før dommeren blåste til pause hadde ballen funnet veien til nettet hele åtte ganger!

Fredrik og Fredrik på trenerbenken hadde fått pulsen godt ned på hvilenivå lenge før pause, og kunne dermed gjøre flere bytter i pausen for å spare spillere som har stor belastning denne uken.

Kampen fortsatte likevel i samme spor. Referenten hadde ikke engang fått betalt for pause-pølsen før ytterligere to scoringer til var i boks, begge innenfor de første to minuttene av andre omgang.

Det var kaldt og surt på Trasop denne kvelden, men spillet og resultatet varmet godt for alle med Lyn-hjerte. Mye morsomt spill å se på. Godt samspill og fine enkeltprestasjoner.

Jenny Røsholm Olsen tok dobbel hat-trick med seks mål, Mathilde Sletner fulgte tett på med fem mål, Una Søyland med to og Selma Hernes, Sarah Gran, Eline Bjørmark og Hedda Foslie med ett mål hver.  

Vi er nå videre til mellomrundene i J16 NM hvor det skal spilles to kamper etter cup-prinsippet, dvs vinn-eller-forsvinn. Begge kampene skal spilles før sommerferien. Etter sommerferien starter så selve NM-rundene som leder opp til finalen i Telenor Arena i november.

Vi må nok regne med at motstander-nivået øker en del hakk i neste runde. Følg med oss på den spennende reisen videre!

Kampdetaljer finner du her: http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6408474