Kort oppsummering Pre-season G15.1 og tiden fremover

Siste treningskamp for G15.1 pre-seasoner over. Untertegnede tar påskeferie etter trening 22.03 med Lyn gutta med god samvittighet. Det er en mer sammensveiset og harmonisk gjeng som snart skal spenne skolissene på for årets første store sportslige utfordring: Legea Elite Cup i Notodden. Barcelona turen har virkelig gitt utslag.

Det har vært viktig å hatt en stor tropp i vinter grunnet skader, sykdom, ulike arenaer for flere av spillerne og konfirmasjonsundervisning.Det viser seg at ambisjonsnivået hos spillerne G15.1 forsatt er noe ujevnt, som er forståelig med tanke på forhistorien til noen av spillerne. Siden troppen nå besitter høyere kvalitet, og noen spillere fortsatt ikke er helt skadefrie, er det viktig at samtlige på G15.1 skal få tilpasset treningshverdagen,
 slik at de kan få et tilpasset opplegg hvor de er ’’nå’’, og kan videreutvikle seg med en større mestringsfølelse på trening. Treningen på fortrinnsvis G15.1, G15.2 og G15.3 skal organiseres med øvelser slik at spillerne med relativt likt ferdighetsnivå øver sammen. Gjennom dette ønsker vi at organiseringen vil sikre raskere individuell framgang og best ferdighetsutvikling på alle nivå. 
Dette er sentrale forutsetninger for å øke selvtillit og motivasjon. Gjennom tilbudet kan vi trenerne på 2001-kullet tilpasse utfordringer og kvalitetskrav til hver enkelt spiller, slik at spilleren både opplever det å lykkes og det å få testet ut sine egne grenser. Ingen hensikt å variere mellom å ha skader, og være med på et enda høyere nivå og tempo når du kommer tilbake. Da vil skadene fortsette, om ikke bli vanskeligere å forebygge. Noen av stammen hos Lyn G15.1 ble tidlig i vinter flyttet ned til G15.2 og dette har gitt positive utslag, da de har tatt steg, holdt seg mer skadefrie og ved smådrypp vært med på G15.1. 

Fremover innebærer det jeg skriver at noen av spillerne på G15.1 som har vært med i vintertroppen fremover skal fortsette å ha en trening med G15.1, samt trene med utviklingslaget til Lyn G15.2 to ganger i uken, som har opprettholdt den positive utviklingen i vinterperioden. Dette er viktig for at en ta steg, og ikke minst få med seg nok kamperfaring når sesongen begynner midtveis i April. Jeg som koordinator for G2001 ønsker å ha et differensiert kamptilbud, der det ikke er vanntette skiller mellom lagene. En fotballspiller til stadig på benken, er ingen lykkelig fotballspiller. Kommer tilbake til hvem dette gjelder på individuelle spillersamtaler neste uke. Det gir ingen konsekvenser for de enkelte i forhold til påmeldte cuper og turneringer fremover, hvor de selvfølgelig skal være med.