Siste treningskamp før Notodden cup

Det ble en tøff kamp på Kringsjå søndag 20.03, mot en fysisk sterkt Holmen lag. Fokusområder før kampen var offensiv samhandling og noen ulike rollekrav i en vant 4-3-3. 

Innledningsvis i 1.omgang hadde begge lag sine perioder. Lyn startet friskt, med en offensiv innstilling. Lyn greide etterhvert å få litt mer grep på kampen og kom til noen halvsjanser. Utover i kampen ble Holmen noe farlige på kontringer, som vi var bevisst på i forkant. Her fikk vi øvd oss på å bestemme linjen vår som vi ønsket på forhånd: Når blir vi stående? Når faller vi av? Når skal vi mann-markere og bryte (Ble problemstillinger underveis). Vi fikk ofte mot Holmens nr.20 vurdere førsteforsvarerens- og andreforsvarers oppgaver og handle deretter, og samtlige i B4er ble dyktigere på å bryte ut av den bakre 4er og (ut)markere spiller i mellomrommet utover i kampen, der spesielt Adrian ved flere anledninger i 1.omgang var ’’commandant’’. På kontringene fikk også Holmen flere cornere, der de van 80% av disse. Her har vi noe å jobbe med fremover. Backene ble bedre utover i kampen i å påta seg ansvar for ytterste mann når det angripes i sin sone (f.eks ved overlap tok Fridtjof og Tinius ytterste mann). Noe vi kan bli enda dyktigere på i forsvarer, for dere midstoppere, er å kommunisere ut, og dirigere indreløpere og backene til å følge dype gjennombruddsløp, og hindra at avstanden mellom leddene blir for store. 

Siden Holmen var en fysisk lag, som dekket store rom på midtbanen og hadde god forflyttningsevne, gikk kampen over til en mer kamp om ballen på midtbanen. Begge lag hadde sin andel feilpasninger og vi manglet tidvis litt kvalitet. Jeg savner pasninger i rommet bak backene for gjennomspill mellom back og midtstopper på vingene. Ved at vingene oftere tar initiativ, og løper bak motstanders back, kan kanspillerne våre utfordre bakrommet, samtidig som dette også skaper rom for backene å bli med offensivt. Men, jo lengre ut i kampen vi kom, desto mer varierte vi pasningsspillet og tryggere med ball ble vi. Utover i 1.omgangen fikk vi flere vekslinger innad i laget, og det lignet mer på hvordan vi ønsker å fremstå som lag. På den sentrale midtbanen ble hovmester- overblikket tydeligere, og Ola hadde hurtig og presis teknikk ved avleveringer, vendinger og mottak. Her må vi jobbe med gode langpasninger, selv med lite rom tilgjengelig da spesielt Mads var dyktig til å holde bredden påkant. Spesielt 1-0 gollen til Marius i etablert angrep, med samspill, motsatte bevegelser og medløp sentralt i banen i forkant av målet var en fin scoring. Siste angrepet vårt før pause skal også nevnes, noe vi ser igjen fra treningene med øving og terping. Positivt. 

Lyn tok det lengste strået på eget kunstgress takket være en godt gjennomført 2.omgang, der vi holdt opp tempo og dominerte kampen. I 2.omgangen fungerte systemet vårt bedre for å hindre kontringer i mot, siden vi begynner å vise større løpskapasitet og vilje. Vi kan uansett jobbe med å være enda mer forberedt på hurtig gjenvinning av ball, da vi må vise større styrke, tæl og vilje i dueller. Offensivt utover i 2.omgang hadde vi tre midtbanespillere som var dyktige til å variere/vende spillet. Positivt at vi i den offensive samhandlingen begynner å få angripere og indreløpere som komplimenterer hverandre (en som møter - en som stikker: som på Marius sitt mål i første omgangen). Trenger ikke to raske spisser i kontringsfasen med våre indreløpere og vinger som er sultne på mål og gode boks til boks. Utover i 2.omgangen kom vi til flere gode konringer med uttelling. Henrik G var ofte regissør med gode bakromspasninger til Mads og Evan på kantene, som våget å utfordre med frekkhet en mot en. Mads hadde en fin målgivende til Emanuel, det samme hadde Emanuel til Mathias på en lignende kontring. Positivt at vi også av og til på vingene søker diagonalpasning (crossere) mot cornerflagg motsatt. 

I kommende kamper skal vi forsette den offensive samhandlingen der vingene i større grad skal involveres med ball i beina. Slik at de kan skjære innover i banen for overlapp fra back eller indreløper. Her har vi mulighet til å skyte mer direkte, bruke Emanuel som møtende spiss på vegg, som også kan legge ut til back på tredjemannsløp. 

Kampfakta: Lyn G15.1 -Holmen G15.1: 4-1
Mål: Marius, Emanuel 2, Mathias