J19 NM: God start på kvalifiseringen

På et kjølig Kringsjå kunne vi tirsdag kveld ta imot Øvrevoll Hosle (ØHIL) i den første tellende kampen i år, kvalifiseringsrunden for J19 NM. Det knytter seg alltid spenning rundt NM-kampene, og som regjerende norgesmestre i J19 klassen blir det kanskje hakket mer spennende.

ØHIL er et lag vi ofte spiller jevnt med, i J19-serien i 2015 vant vi knapt 2-1 og havnet til slutt på plassen foran ØHIL på tabellen. ØHIL kom til kveldens kamp rett fra treningsleir med flere av sine A-lagspillere, og måtte forventes å være «på hugget».

Kampen startet også med et stort ØHIL press. Allerede etter få sekunder kom første ØHIL-sjanse hvor deres spiss nesten kom alene mot Amalie i Lyn-målet, men ble stoppet i siste øyeblikk. Dette medførte imidlertid en stor Lyn-sjanse under påfølgende kontring men avslutningen gikk dessverre rett utenfor ØHIL-målet.

ØHIL var veldig aktive med raskt press på ballfører de første 15-20 minuttene og hadde føringen med kampen, selv om det ikke ble de helt store sjansene. Etter hvert fikk Lyn mer rom og tid med ball og kampen jevnet seg noe ut.

Litt mot spillets gang fikk Jenny Røsholm Olsen ballen langt oppe i banen etter 20 minutter, og når hun ser en sjanse til å avslutte er hun ikke vond å be - og Lyn leder 1-0. Dette resultatet holder seg også til pause.

Andre omgang fortsetter med mye spill på midtbanen men Lyn har nå bedre kontroll på det som skjer. Etter 60 minutter sender dagens bursdagsbarn Mari Floor Brenden en corner inn i ØHIL-feltet hvor Joanna Bækkelund header ballen kontant inn til side for ØHIL sin målvakt. Stillingen er nå 2-0.

3-0 kommer etter strålende spill av Jenny Røsholm Olsen hvor hun får ballen på 13 meter, drar kjapt av en forsvarer og skyter med venstrefoten ballen nede i venstre hjørne. Dette resultatet holder seg ut kampen.

Veldig god start på kvalifiseringen dette. Kampen bærer nok preg av å være tidlig i sesongen, men vi gjør en god innsats og får et godt resultat.

Takk til ØHIL for en spennende kamp. Takk til kveldens dommer, og takk til de mange fremmøtte på sidelinjen. Neste J19 kamp blir mot Bærums Verk Hauger (BVH) onsdag 9. mars kl. 20.00 på Gommerud kg.

BVH har for øvrig spilt uavgjort 5-5 mot Bærum så vi ligger foreløpig bra an i kvalifiseringen. I år baseres denne imidlertid på gjennomsnittlig poengsanking uavhengig av pulje så vi må også skule litt på den andre puljen hvor Kolbotn så langt har slått Oppsal 8-0, men her skal Kolbotn møte Stabæk i neste kamp.

Se lagoppstilling og kampdetaljer her: http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6408716

Minner også om J16 NM kvalik kamp førstkommende torsdag 3. mars kl. 18:45 mot Asker på Kringsjå kunstgress. Vi sees da!