J19 NM: Lyn klare for sluttrundene!

Etter å ha unnagjort de tre kvalifiseringskampene så er Lyn klare for sluttrundene i årets NM for J19. Som regjerende norgesmestre i J19 har vi litt å forsvare, men jentene gjorde strålende innsats i kvalifiseringskampene.

Først ble ØHIL slått 3-0 i en kamp som starter litt trått, men vi kommer godt i gang etter hvert. Deretter var det utklassing i bortekamp mot Bærums Verk Hauger. Et heltent Lyn-lag gav seg ikke før det stod 11-0. Og så ble det en meget god avslutning på kvalifiseringen med 5-0 seier over Bærum på Kadettangen.

Da er vi klare for de landsomfattende sluttrundene som starter i mai med 1/16 finale. Herfra er det det vinn eller forsvinn i hver av de fire rundene som går fra mai til oktober før vi når NM-finalen i Telenor Arena i midten av november.

Det ble som kjent en spennende finalekamp for Lyn J19 i forrige NM-finale mot Stabæk - der vi snudde kampen og vant til slutt 2-1. Det spesielle i år er at fjorårets finalist Stabæk allerede er slått ut i kvalik’en. Stabæk havnet i en liten pulje med Kolbotn og Oppsal, og da Kolbotn slo Stabæk 2-0 ble det tidlig NM-exit for laget fra Bærum.

Fra Oslo er det Lyn, Kolbotn og ØHIL som har gått videre i NM. I år ble vurderingen gitt ut fra gjennomsnittlig poeng per kamp spilt.

I J16 NM har vi spilt en kamp (3-2 seier over Asker) og vil spille vår siste kamp mot Oppsal 30. mars kl 18.00. Her må vi spille uavgjort eller vinne for å komme videre til mellomrundene.