Treningsleir i Barcelona 10-14.mars

Kort oppsummering fra årets treningsleir i Barcelona.

Etter salg av flere bøtter med tulipaner, kunne spillerne stolt reise ned til Barcelona. Treningsleiren har vært en stor opptur både sportslig og sosialt. Vi hadde en god miks av spillere, der 18 fra TG1, og 15 fra TG2, i alt 33 spillere ble med nedover til hovedstaden i Catalonia. I tillegg ble tre trenere med på turen. To som hadde ansvar for Tg1, Gunnar og Jonathan og en for Tg2, Hannes. Ekstra gledelig med fire foreldre som tok turer innom for å hilse på sine sønner og se guttas spillglede på og utenfor banen. 

Dette var i utgangspunktet en flott anledning til å bli bedre kjent, og bli en mer sammensveiset gjeng. Vi som trenere fikk observere spillerne sammen i masse forskjellige sammenhenger, og det var også lettere å få til tettere oppfølging og veiledning av enkeltspillerne under turen. Gruppene går veldig godt sammen, og alle har oppført seg eksemplarisk på turen. Gjengen har virkelig representert Lyn på en god måte. En av høydepunktene for guttene var turen inn til Camp Nou lørdag 12.03, der Messi spilte til en 10er på børsen, og Iniesta likeså. Her fulgte gutta med en til to spillere hver tett gjennom hele kampen, og jeg er sikkert på at noen av guttene som så forbildene live, fikk med seg noen ingredienser de kan dyrke i sine egentreninger. 

Sportslig har turen vært gull verdt for oss på G15.1 nå drøyt to uker for Legea Elite cup, Drammen Cup og seriestart 17.04. Jeg er sikker på at flere av guttene tar med seg noen av de nye rutinene og ritualene inn til treningshverdagen på Kringsjå. 

Vi hadde oppmøte hver morgen 06.15 i resepsjonen. Med en tre minutter kort spasertur sammen til standpromenaden har vi hatt fire vidt forskjellige morgen økter i vakker soloppgang. Allsidig- og lystbetont team-buliding trening med blant annet utholdenhetstrening i sand, ballspill, intervaller, styrke, dans, bading, konkurranser med sang og tempel-bygging har stiftet livserfaringer. Spesielt noen av samtalene vi hadde til soloppgangen på stranden, håper jeg befester seg hos dere.

Spillerne har opptrådt profesjonelt med ca. 3 økter om dagen, med høy kvalitet under gode forhold. Små muskelspenninger ble tre spillere kjent med, men Jonathan gjorde visnok ’’mirakelmasasje’’ for en av de. Ingen store skader har forekommet. Noe magetrøbbel og kvalme grunnet diverse næringsinntak har vi hatt, men spillerne har her fort kommet tilbake dagen derpå med treningsvilje og giver.
 
På fotballbanen ca. 2 minutter fra hotellet hadde vi daglig to kvalitetsøkter, der vi har fått anledning til å finpusse på spillestilen vår, og jobbet på detaljnivå. Vi fikk også spilt kamp mot en sveitsisk G15 motstander, som endte 6-0 til Lyn. De var kanskje ikke helt vår match, men det skal nevnes at vi til tider spilte flott fotball i denne solfylte kampen, og dette er en kamp vi skal ta med oss inn til sesongen. Spesielt noen av angrepsøyeblikkene skal nevnes av undertegnende fremover. Jeg er uansett imponert over kvaliteten på treningene. Spillerne har virkelig gitt alt.

Jeg er imponert over hvordan guttene har taklet hverdagen med masse nye inntrykk og mye mengde trening og flere av guttene ville ikke dra hjem mandag formiddag. En av grunnene til at vi har opprettholdt god kvalitet på treningene og det sosiale, er at spillerne har vært flinke til å restituere mellom øktene, der jeg som hovedansvarlig tillot stor frihet mellom øktene. Spillerne fikk selv velge avhengig av hva de ønsket, mellom å f.eks restituere på solsengen eller sove på rommet, gå på spa, bade, og eller gå til lokale butikken og handle. Dette har fungert etter planen, der noen likevel har opptrådd mer ’’hensiktsmessig’’ enn andre. 

Santa Susanna sine forhold har virkelig lagt til rette for oss for denne turen. Hotellet, næringsinntaket med fabelaktig måltider til frokost, lunsj og middag, banene og omgivelsene gjorde dette til en flott opplevelse for alle. Nå gjelder det bare å bruke disse erfaringene riktig, og  brette opp ermene til videre sportslige og sosiale aktiviteter.

Fino Alla Fine - LYN