Solid mot KFUM

Lyns J15.2 møtte KFUM J15 til sin første treningskamp for sesongen lørdag 12. mars. Et KFUM-lag som vi har møtt ved tidligere anledninger, senest i sommer da vi vant på hjemmebane. KFUM spiller mest sannsynlig sammen med oss i 2.divisjon og var sånn sett en liten pekepinn på nivået denne sesongen.

Det ble en kamp der vi hadde god kontroll gjennom hele kampen, hvor flere spillere fikk prøve seg i nye posisjoner. Første treningskamp er alltid litt spesielt, så det hjalp godt da Helene fikk inn det første målet tidlig i kampen. Dette gjorde at jentene kunne slippe skuldrene litt og prøve seg på fine kombinasjoner og spill. Vi var veldig flinke til å gjøre oss spillbare og kom ofte rundt på kantene. 

Litt spesielt er det at alle scoringene ble scoret fra kantspillere!  Vi gjør en grei førsteomgang hvor vi står høyt og lar som oftest ikke KFUM komme seg over vår egen midtbane, men litt slurv i siste tredjedelen gjør at vi bommer litt i de avgjørende situasjonene. Likevel scorer Helene enda et mål og vi går til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

I andre omgang kommer vi ut i enda større tempo og stresser KFUM-jentene hele veien. Etter kampen kunne en telle på én hånd hvor mange ganger de var på vår banehalvdel i den andre omgangen.  Tempo og presisjon i pasningsspillet har gått enda ett hakk opp og vi skaper sjanse på sjanse. Noe som resulterer i enda et mål fra Helene, to mål fra Hedda F og ett av Klara, som fikk prøve seg i en uvant kantrolle i den andre omgangen. Alle målene kommer som følge av gode kombinasjoner, høyt press og bra spill, i tillegg til et mål fra corner.

Det er lenge siden sist kamp på stor bane for mange av jentene og 6-0 er et veldig solid resultat, i alle fall hvis en ser på prestasjonene. Alle jentene spilte en veldig god kamp, selv i uvante posisjoner. 

Likevel har vi ting vi må forbedre oss på, blant annet å bli flinkere til å bruke stopperne/midtbanen til å vri spillet så vi ikke angriper kun på én side.  Dette er ting vi skal bli flinkere på så vi kan utvikle spillet vårt enda mer.