G03.1: Festfotball på Ferd Stadion

Lagmøte før kamp.

Lagmøte før kamp.

Festfotball på Ferd Stadion 12.3-16.

 

Idag reiste vi innover til Ferd Stadion med 17 spillere, det var et lite problem der 15 av spillerne til vanlig spiller midtbane/kant/angrep. Så idag fikk vi testet litt ulike formasjoner. Noe som gikk utrolig bra. 
Vi skulle møte Røa, BMIL(Bygdøy Monolitten IL) og Haslum idag, som er  på en måte"Generalprøve" for oss Lyn Tgr1, siden vi blir å møte disse lagene i serien. (1div). Kampene idag skulle spilles 2x20 min pr kamp. 
Vi har hittil spilt mange tøffe tøffe kamper, men samtidig så ser vi trenerne at laget vårt blir sterkere og sterkere for hver trening og kamp som går. Vi blir mer samspilte og vi får til den fine Chelsea fotballen som vi vil spille. (Sorry Jonas! ) 

Vi samlet oss i garderoben før første kampen mot Røa. Guttene var ekstremt fokusert noe som er fantastisk, vi satt på musikk og bare ladet opp før kampen. Før oppvarmingen til kamp 1 som var mot Røa, så blir vi enige om at vi skal gjøre det samme som vi har gjort mot de andre lagene vi har møtt!
- Presse motstanderlaget høyt
- Spille oss ut av situasjoner og ikke sparke ballen opp
- Kommunikasjonen skal være på topp!
- Vi skal skyve laget hurtig.  
- Det skal være lov å gjøre feil! Vi skal bygge hverandre opp! 

Kamp 1 mot Røa:  
Vi starter kampen ganske bra syntes jeg. Vi presser et godt Røa lag ganske høyt, av og til så utnytter Røa det med å slå lange pasninger til kanten sin som kom alene mot keeper. Godt at vi hadde Kris som ryddet opp til tider. Ellers hadde vi en solid forsvarsrekke idag. (klappklapp) 
Vi får noen problemer her og der men det som er gøy å se fra sidelinjen er hvordan vi spiller oss ut av de farlige situasjonene. Kampen har sine store muligheter både fra Røa sin side og Lyn sin side, men vi så fra kampstart at det var Lyn som ville mest, og vi styrte så si hele kampen. 
Vi vinner kampen 1-0 der Franz som er kant, får ballen fra backen også skjærer Franz innover mot banen og skyter ballen på motsatt hjørne. Var som å se Hazard i sine glansdager for Chelsea i 2014 sesongen. Vakkert angrep. 

Bilde tatt av: Snorre Burmo           Franz matchvinner mot Røa!

Bilde tatt av: Snorre Burmo           Franz matchvinner mot Røa!

Kamp 2 mot BMIL: Vi bestemmer oss for å gjøre akkurat det samme som vi gjorde mot Røa. Fra kampstart så skal vi angripe!  I starten går det veldig bra, men etter kampstart så er vi ganske ukonsentrerte noe som resulterer til at BMIL utnytter dette og BMIL får nesten gått opp i 1-0 i tidlig ledelse. men bra at vi hadde en keeper som fulgte med på det meste som kom av skudd. 
Vi faller litt ned spillmessig, virker som de fleste tar kampen for lett. Og dette resulterer til at BMIL scorer 1-0 etter at vi er for ukonsentrerte fra start som jeg skreiv tidligere. Men guttene innser at tempoet må opp og det resulterer i at vi får den reduseringen vi vill ha etter 2-3 min etter BMIL scorer. 

Men igjen er BMIL på hugget og scorer 2-1 målet etter at vi fortsatt ikke virker helt konsentrerte i det vi skal gjøre.  Men det beste var at guttene innså selv at de må fortsette der de slapp og bli mer konsentrerte i det de gjør, de vet at de får til den fantastiske Chelsea fotballen vi vil ha, hvis de står på. Første 13 min så styrer BMIL, men etter dette så tar Lyn guttene mer og mer over. Vi får til fantastiske kombinasjoner slik at vi får den reduseringen igjen vi ville ha, og det står 2-2 til pause. (Arnfinn, dette husker du bedre enn meg, men mener at det ble 2-2 til pause?)   
(Målscorer: Erik og Fredrik.   Erik sitt mål så kommer han på et fantastisk løp og gjør sine greier og scorer. Mens Fredrik sitt mål. Ja, vi alle vet i Lyn G03.1 at han er luftens baron og header inn et mål på corner)

Vi blir enige i den korte pausen på 2 min, at vi skal bare fortsette fra start, presse de høyt. Men det er viktig at vi kommuniserer bedre! Og at vi får testet disse skuddene som vi har mast på en stund. 
I det 2 omgangen starter, så presser vi bra, vi dominerer hele 2 omgangen. Vi har flere store store sjanser der mange av skuddene går i tverra, stolpen eller at keeperen kanskje hadde sin beste dag mot oss. Han reddet 6-7 utrolige redninger der vi nesten scorer fra corner og ulike skudd. 
Men vi får scoret et mål til etter en vakker gjennombruddspasning til Osmund. (Idag fikk forresten Osmund spille litt kant/sentral, men til vanlig er han keeper. Men må hvile fingrene sine etter en smell på Kretssamling.) 
Og vi leder da 2-3, men BMIL keeperen som tar de lengste 5meterte jeg har sett av G03 spiller, så utnytter BMIL det, og vi henger ikke godt med på det, og de får scoret sitt 3 mål for dagen. Men vi henger ikke med hodet for det. Gutta fortsetter spillet sitt og kommer til sjanse etter sjanse, og like før kampslutt så scorer August et veldig fint mål.  

Bilde tatt av: Arnfinn Helleve                   Målscorerne mot BMIL!  

Bilde tatt av: Arnfinn Helleve                   Målscorerne mot BMIL!  

Kamp 3 mot Haslum: 
Siste kampen bestemmer vi oss for å gjøre det samme som de andre to kampene. 
- Vi skal styre
- Vi skal holde praten oppe
- Vi skal bygge hverandre opp, det skal være lov å gjøre feil. 
- Vi skal presse høyt

Fra kampstart så dominerer vi spillmessig, og vi har ballen mest og Lyn guttene vil mest.  Vi kommer til sjanse etter sjanse, samt at vi spiller oss ut av skumle situasjoner. Vi går til pause med 3-0 ledelse. Etter fine angrep.
Målscorere: Selasi, August x2. 
2 omgang: Fortsetter vi tempoet vårt og vi kommer til flere sjanser og spiller veldig fin fotball der vi alltid starter bakfra. Miro og August scorer i 2 omgangen og vi vinner 5-0.
I slutten av andre omgang så utforsker vi ulike posisjoner. Der vi lar midtbanespillere spille litt forsvar også motsatt.

Kampenes beste: Lagmoralen! Den var helt utrolig bra, vi backer hverandre og bygger oss opp.  + Ekstra skryt/pluss til Kristoffer BA som tok midtstopperutfordringen på strak arm og hvordan han bidro med å bygge opp angrepet via midtstopperplassen. 

Kort oppsummering av disse tre kampene: Vi spiller slik vi ønsker at vi skal spille, vi jobber med det vi blir enige om før kampstart og i pausene. Guttene vil bli bedre hver eneste dag, og de jobber hardt for dette hver eneste dag.  Vi tenkte fra start at vi skal prøve å dominere spillet fra start i alle kampene, jeg syntes vi lykkes så si i alle kampene. 
Vi presser i alle tre kampene motstanderlaget høyt og vi spiller oss ut av vanskelige situasjoner. Samt at vi kanskje 8 av 10 ganger alltid starter spillet bakfra og spiller oss fremover. Det viktigste er at vi ble enige fra start at vi ikke skulle hakke på hverandre hvis vi gjorde feil, det skal være lov å feile. Disse tre kampene så bygget vi hverandre mer og mer opp, spillerne turte å utforske mer med ballen.  


 

Bilde tatt av Snorre Burmo: Nikolai i aksjon

Bilde tatt av Snorre Burmo: Nikolai i aksjon

Bilde tatt av Snorre Burmo: Håkon i aksjon! 

Bilde tatt av Snorre Burmo: Håkon i aksjon! 

Bilde tatt av Snorre Burmo: Kristoffer i aksjon som keeper

Bilde tatt av Snorre Burmo: Kristoffer i aksjon som keeper

Bilde tatt av Snorre Burmo: Her Jubler Osmund etter at vi scorer?

Bilde tatt av Snorre Burmo: Her Jubler Osmund etter at vi scorer?