To gull og en bronse i Lillehammer Cup

Helgen 29 - 31. januar var det klart for 2016-utgaven av tradisjonsrike Lillehammer Cup. For tiende året på rad reiste alt som kan krype og gå av Lyn jenter opp til Lillehammer og Norges største innendørs fotballturnering. Over 100 Lyn-jenter fra 2003 og eldre koste seg med masse futsal, og sosialt samvær. Ekstra gledelig er det at vi kunne reise hjem med gull og bronse i J16 klassen, og gull i J19 klassen.

I J16-klassen var det i år 48 lag påmeldt og seks av disse var fra Lyn fotball. To lag var bestykket med 00-jenter fra juniorstallen og fire lag med 01-jenter. Etter at lørdagen var ferdigspilt kunne vi konstatere at fire av lagene hadde vunnet sine grupper og var videre til sluttspill søndagen.

1/8-finalene gikk greit for alle fire lagene, og skjebnen, eller tilfeldighetene, ville det slik at det i to av kvartfinalene ble det Lyn mot Lyn. Ett 00-lag mot ett 01-lag. Det blir mye høye skuldre og stor prestisje i et slikt intern-oppgjør, og selv om de yngste gjorde en veldig god figur i begge kamper var det de eldste som stakk av med seieren og begge 00-lagene (Lyn 1 og Lyn 3) kunne gå til semi-finale.

Lyn 3 hadde god kontroll på Faaberg i semifinalen og kunne feire finaleplass med en 9-0 seier. I den andre semifinalen fikk Lyn 1 det tøffere mot Clausenengen. I en svært spennende kamp fulgte lagene hverandre tett og ved full tid var det uavgjort 2-2. Det hele måtte dermed avgjøres med sudden death på ekstra tid, hvor lagene må ta ut en spiller hvert minutt. Dette gikk helt til hvert lag hadde to spillere igjen - da fikk Clausenengen lurt seg frem og scoret. Veldig surt, men likevel imponerende innsats av laget som dermed havnet på tredje plass.

Lyn 1 møtte da Clausenengen i finalen og kunne her revansjere Lyn 3 sitt tap. Det var en tett og jevn start på kampen, med to lag som ville mye, men Lyn fikk mer og mer tak på kampen som til slutt endte 6-1 til Lyn.

I J19 klassen stilte vi i år med to lag; Lyn 2 med mange spillere fra A-lagstallen og Lyn 1 med stort sett junior-jenter. Begge lagene vant sine grupper med to seiere og en uavgjort, og gikk dermed direkte til 1/8-finaler på søndagen. Her fikk dessverre Lyn 1 det ikke til å stemme mot Røa og tapte 1-3, mens Lyn 2 beseiret Otta/Sel hele 8-3. I kvartfinalen møtte Lyn 2 det tidligere nevnte Røa-laget og fikk stoppet deres videre avansement, igjen med sifrene 8-3.

Vi hadde forventet at semifinalen mot Fart skulle blir tøff, en klubb vi kjenner fra seriespill. Men dette var nok ikke dagen for Fart-jentene, og Lyn 2 gav seg ikke før resultatet viste hele 16-2!

I finalen var det tid for et gjensyn med Molde 1 - laget Lyn 2 spilte uavgjort (5-5) mot i gruppespillet. Begge lag var klare for revansj og vise hvem som er Norges beste J19-lag i Futsal. Det ble også en jevn kamp mellom to gode lag, men her trakk også Lyn det lengste strået og kom seirende ut med et 3-2 resultat.

Imponerende god innsats av alle Lyn-jenter i helgen, og igjen en stor opplevelse både på banen og i hyttene. Vi gleder oss allerede til neste år!

Takk til alle foreldre som stilte opp. Takk til trenere som fulgte opp alle kamper, og en stor takk til Ingvar Graffer som organiserer dette for Lyn.

Se bilder fra Lillehammer her (foto: Ingvar Graffer): https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=941993965836652&id=359308350771886