G03.1: Kamp mot Gjelleråsen 20.feb

Laget mot Gjelleråsen. 

Laget mot Gjelleråsen. 

Kamp mot Gjelleråsen

I dag spilte vi kamp mot Gjelleråsen. På treningene i forkant av kampen jobbet vi med de samme tingene som vi har jobbet med før. Det var spesielt tre ting som vi ønsket å se i denne kampen.


1.      Det første var at vi skulle presse motstanderen høyt, og prøve å vinne ballen i så gunstige posisjoner som overhodet mulig. Dette gjorde vi flere ganger, og vi har presset mye smartere enn vi har gjort i tidligere kamper. Vi har brukt masse tid på sideforskyvning (Satser på at alle guttene begynner å forstå hva dette er!) og det å presse med hele laget. Det er veldig deilig å se at det begynner å bli bedre, og dette skal vi fortsette å bli bedre på.

2.      Den andre tingen vi skulle fokusere på var at vi skulle ta enkle valg med ballen, og prøve å spille ut motstanderen. Vi spilte veldig mye ball ila. Kampen, og vi hadde masse ball i store deler av kampen. Til tider ble det nesten litt mye, men dette var mest fordi banen ble dekket av snø. Dette gjør det vanskelig å være like presis. Når vi endelig får kose oss på gress istedenfor snø så skal vi fortsette å jobbe med å være et spillende lag.

3.      I tidligere kamper så har vi hengt litt med hodet hvis motstanderen tar ledelsen, og dette var vi krystallklare på at vi ikke ville se i dag. Vi vil se at guttene gir alt uansett hva stillingen er. Guttene kunne virkelig ikke ha gjort dette på en bedre måte, og det var to stolte trenere som tok pausepraten. Det at vi ikke gir opp selv når vi ligger under 2-0, er det viktigste vi tar med oss fra denne kampen. Stor honnør til alle gutta!

 

Kampen kan oppsummeres ganske kjapt. Vi gjør noen defensive feil, og motstanderlaget hadde en svært rask spiss som straffet oss hver gang. Selv om vi styrer kampen og spiller oss til mange gode muligheter, er det altså Gjelleråsen som skårer to mål på kontringer. Vi gjør ingen store endringer, siden vi er svært fornøyd med hvordan guttene presterer, på tross av resultatet. Denne matchen ville snu til slutt hvis vi bare fortsatte.

Dette skjønte heldigvis også Miro. Han skårer to vakre mål etter glimrende gjennomspill, og har også to stolpeskudd etter ditto vakre gjennomspill. All honnør til Miro for prestasjonene, men også masse honnør til gutta som slår pasningene som leder til sjansene. Det var rett og slett for mange glimrende gjennomspill til at jeg husker hvem som slo de!

Det er likevel Gjelleråsen som skårer neste mål. På nytt er det en rask spiss som kommer seg fri, og setter ballen vakkert bak Åsmund. Gjelleråsen var effektive, og vi gjør ikke mange feil. De småfeilene vi gjør blir likevel hardt straffet. Og når vi først er inne på straffe, så skulle vi nok ha fått et par av de. Vi trenerne reagerer voldsomt i den ene situasjonen, og det er strengt talt noe vi skal holde oss for gode til. Våre reaksjoner kommer som en følge av at både Petter og Gabriel blir skadet i noe vi anser som stygge taklinger og soleklare straffespark, og vi klarer ikke forholde oss likegyldige til at spillerne våre blir utsatt for en unødvendig risiko i forhold til skader.

Alt i alt så gjør vi veldig mye rett. Vi tør å spille fotball, og det ser i tillegg fryktelig vakkert ut når vi får det til. Vi er inne i en periode av treningskamper hvor vi har spilt godt i mange av kampene, men har slitt med å få gode resultater. Dette er noe som jeg og Alan anser som underordnet. Vi plukker gjerne med oss gode resultater i treningskampene, men hovedfokuset vårt er på utvikling. Så lenge vi ser fremgang og vilje hos spillerne, så spiller resultatet veldig liten rolle. Vi spiller veldig god fotball for tiden, og hvis vi fortsetter med fremgangen vår så kommer det til å være veldig gøy å være fotballspiller i Lyn!

Dagens høydepunkt:

Vi ligger under 3-2, og har ballen mye. Alle guttene ønsker seg et mål i det Miro får ballen ca. på midtbanen. Han vender vakkert opp, før han spiller gjennom Petter som er på et blytungt løp. Petter klarer å løpe fra forsvarerne, og skaffer seg glimrende vinkel til å sette ballen i mål. En forsvarsspiller på Gjelleråsen prøver å takle ballen, men treffer bare foten til Petter som blir liggende og får veldig vondt. Dommeren dømmer frispark imot Petter. Selv om selve situasjonen kanskje var det kjipeste øyeblikket i kampen, så var spillet i forkant akkurat slik vi ønsker å spille fotball.

Jeg vil også nevne de glimrende gjennombruddspasningene på sjansene i første omgang, og selvfølgelig de deilige avslutningene til Miro. Minnet meg om Zlatan i sin storhetstid i Juventus.