Meget bra innsats på Lillehammer

Lyns J15-jenter stilte med hele fire lag i klassen J16. I fjor vant de J14-klassen, men det er alltid tøft å hevde seg som J15-spillere i J16-klassen. 

For to av lagene (Lyn 5 og Lyn 7) ble det litt stang ut i gruppespillet. Begge lag kunne med litt marginer ha klart å gå videre. Lyn 5 hadde imidlertid ikke marginene på sin side i avgjørende kamp mot Faaberg. Der ble det knepent tap 1-0, i en kamp som like gjerne kunne vippet andre veien. Neste år setter vi sjansene og går til sluttspill. Lyn 7 startet med uavgjort mot Hadeland. Dessverre ble det knepne tap både mot Oppdal og Fart, og dermed ikke sluttspill. Det er likevel godt jobbet og være i posisjon til å kjempe om sluttspillet første året i ny klasse.

De to andre J15-lagene tok seg til sluttspillet. Lyn 2 ble suverene gruppevinnere med 15-0 i målforskjell etter seire mot KFUM, Melhus og Clausenengen. Lyn 4 fulgte opp og gikk også til sluttspillet etter uavgjort mot Otta, men seire mot Clausenengen og Furnes. 

I sluttspillet møtte Lyn 4 Melhus i 8-delsfinalen. Det endte 4-2 til Lyn etter en velspilt og god kamp. Skjebnen ville ha det til at Lyn 4 skulle møte Lyn 3 i kvartfinalen. Der ble de litt eldre jentene sterkest og vant 3-0. Men alt i alt veldig bra gjennomført av Lyn 4.

Lyn 2 møtte et godt Molde-lag i sin 8-delsfinale. Dette ble en kamp både spillere, trenere og publikummere vil huske en stund. To gode lag, topp innsats, flotte mål og med en nerve av de sjeldne. Lyn ledet, men Molde snudde kampen. Det vekslet mellom 1-0 til Lyn, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4. Da Molde gikk opp til 4-3 30 sekunder før slutt, virket håpet ute. Men Lyn tok raskt avspark og stormet i angrep. Synne ble spilt fri og knallet ballen i mål. 4-4 og sudden death. Lyns keeper sto i denne kampen for en sjelden prestasjon, med to scoringer i en og samme kamp. Gabrielle (som egentlig er utespiller) sto for prestasjonen da hun først sendte en kanonkule fra eget målfelt over hele banen, over armene på Moldes keeper og i krysset, for deretter å avgjøre kampen med scoring i sudden death to mot to. Dette var imidlertid en lagseier, der alle bidro med sitt ypperste. Johanne ble dessverre skadet, men heiet lagvenninene fram med ispose og bandasje fra sidelinjen. 

I kvartfinalen ble det også her Lyn mot Lyn. Lyns beste J16-lag og favoritter til å vinne hele turneringa er ganske fryktinngytende motstand. De yngste Lyn-jentene ga seg imidlertid ikke uten kamp. Resultatet ble 3-1 til Lyn 1, men absolutt meget god innsats av Lyn 2. Lyn 2 kunne fort tatt ledelsen og fått inn et par mål til. Men det kunne også Lyn 1, så det var ingenting å si på resultatet. Bra for de yngste å se hvor lista ligger, og neste år er det vår tur til å forsvare Lyns ære i J16-klassen. 

Alt i alt meget godt levert av alle Lyns J15-spillere i J16-klassen.