G03.1: Treningskamp mot Ullern

Ullern: 13.2

I DAG SPILTE VI KAMP MOT ULLERN. FØR KAMPEN STO VI OVENFOR FLERE USIKKERHETSMOMENTER. VI HADDE ALDRI SPILT PÅ ELLEVERBANE TIDLIGERE, OG VI HADDE HATT GANSKE LITEN TID TIL Å TRENE PÅ HVORDAN VI SKULLE SPILLE MED FIRE SPILLERE I FORSVARET. VI FORTALTE DERFOR GUTTA AT RESULTATET I KAMPEN SPILTE LITEN ROLLE, BÅDE FORDI DET VAR ELLEVERKAMP OG FORDI DET VAR EN TRENINGSKAMP.

Målet med kampen var å jobbe videre med det vi hadde jobbet med på trening. Vi ønsket å fremstå som et pasningssikkert lag, og vi ønsket å styre kampen gjennom trygt og godt forsvarsspill. Vi ønsket å komme oss langt unna Drillofotballen som vi trenerne har vokst opp med. Vi vil heller se ut som den deilige, vakre Barcelonafotballen som guttene har vokst opp med. Og det fikk vi virkelig, i alle fall i en omgang.

I første omgang styrer vi store deler av spillet. Vi ser trygge ut med ball, og selv uten ball jobber guttene svært godt sammen. Vi stresser Ullern flere ganger, og vi så i perioder ut som et lag som ikke har gjort annet enn å trene på elleverfotball. Hvis guttene bare hadde vært like ivrige på å skyte i kamp som i trening, så er det ikke utenkelig at vi ville ha gått til pause med ledelse. Første omgang ender likevel 0-0, og vi er svært godt fornøyde med den første omgangen.

I andre omgang klarer vi ikke å holde på ballen like godt som vi gjør i den første omgangen. Ullern presser oss høyt, og vi får større problemer med å spille oss ut. Dette får de også betalt for, da de får to relativt kjappe mål alene med keeper. Vi faller likevel på ingen måte ut av kampen, og fortsetter å prøve å spille ball. Det er likevel Ullern som skårer det siste målet, og sluttresultatet blir 3-0.

Alt i alt så ser vi stor fremgang fra kampen mot Koffa. Måten vi ønsker å spille på er ganske krevende, og det er en spillestil som tar tid å venne seg til. Vi ser likevel at gutta har blitt bedre til å holde på ball, og vi jobber mye bedre sammen i det defensive.

DAGENS ØYEBLIKK:

Det er vanskelig å velge ut et øyeblikk fra en så god første omgang. Det var veldig mye bra. Hvis vi som trenere skal prøve å se det på en slags fotballakademisk måte, så må dagens høydepunkt være å se hvordan vi jobber som et lag i det defensive. Dette er en krevende og avansert prosess som vi har brukt mye tid på, og det er godt å se at det bærer frukter.