J15 Oslo-mestere etter thriller

Fornøyde spillere og trenere

Etter seier i Troll-cup i Kristiansand forrige helg, var det med et visst håp om å være i flytsonen LYNs unge damer forberedte seg til finale i OBOS-cup denne helgen. Finalemotstander var Kolbotn, som har et veldig godt lag. Det var en fin ramme rundt finalekampene i Valhall. LYNs eminente støtteapparat stilte med fersk bakst og kaffe til alle LYN-supportere. 

Innmarsj og klare for kamp!

LYN J15 spiller ballbesittende LYN-fotball og har de siste kampene dyrket 4-2-3-1. Det ser ut til å passe laget bra. Kolbotn er også et lag med høy kvalitet i pasningsspillet, men slår nok litt oftere tidlig og langt i bakrommet. Valhall har en stor spilleflate. Det kan på den ene siden gi Kolbotn mye bakrom, men på den annen side gir det også LYN mye plass til å brette ut pasningsspillet og male Kolbotn sakte men sikkert i stykker. 

LYN kom godt i gang fra start. Kolbotn var absolutt med på notene, men den første omgangen bar bud om at LYN hadde gode muligheter til å vippe dette i sin favør. LYN hadde god kontroll bakover og godt grep om midtbanen, LYN produserte flest sjanser og et par av dem virkelig store. Det sto like fullt 0-0 til pause, men vi hadde definitivt trua etter en god første omgang.

I starten av andre omgang er Kolbotn farlig frampå et par ganger. LYN får etter hvert grep om kampen igjen. I det 19. minutt ender et pent angrep hos Zoe på høyre kant. Hun får slått et vakkert innlegg over alle på bakre stolpe. Der kommer Gabrielle stormende inn fra venstre kant, treffer ballen perfekt på volley og setter den utagbart opp i nettaket. Et strålende innlegg og en nydelig scoring! 1-0 til LYN.

Ledelsen skulle dessverre ikke vare lenge. 5 min senere er det Kolbotns tur til å sette ballen i mål. Et pent gjennomspill sender deres raske spiss alene mot mål og vi er like langt. Nå er det virkelig ikke en kamp for svake hjerter. Bethine løper blant annet opp en ball og redder på strek. For et nervedrama! Men spillerne vil vinne dette. Forsvarsrekka vår kjemper som løvinner. Midtbanen løper og løper og våre angripere produserer flere farligheter, men kampen ender 1-1. Ekstraomgangene på 2x5 min. går fort unna, og det er duket for straffespark.

Skal vi ryke på straffer igjen? Å neida, ikke denne gangen.

Alle LYNs straffeskyttere setter ballen iskaldt i mål; Maria, Zoe, Synne og Jenny. Det er en veldig sterk prestasjon i en nervepirrende situasjon. Vår keeper Ella har stor rekkevidde, og er bevegelig på strek. Når Kolbotn bommer to ganger på sine straffer er kampen avgjort etter fire straffer. 

LYN J15 er Oslo-mestere og jubelen kan bryte løs både på banen og tribunen. Vi gratulerer alle spillere, også de som var skadet og syke og som derfor ikke kunne spille. Hele laget er Oslo-mestere. Gratulerer til trenere, lagledere og alle foreldre som bidrar rundt laget. Denne seieren kan alle ta en liten del i - men den største æren går til jentene selv. Meget godt gjennomført alle sammen; Ella, Thea, Ida N, Bethine, Fanny, Ida, Mille, Emilie, Julie, Johanne, Maren, Synne, Iben, Ida W, Gabrielle, Maria og Zoe - GRATULERER!!

Vi takker Kolbotn for en spennende og god finale. 

Dette var en spennende, veldig fortjent og verdig avslutning på sesongen!