Solid av LYN J15 i Kristiansand

LYN reiste sørover med to lag i J15-klassen til Troll-cup i Kristiansand helgen 28.-30. oktober. Det ble både turneringsseier til LYN J15.1 og strålende innsats av J15.2, til tross for omgangssyke i troppen.

Etter kvartfinalen mellom LYN og LYN

Alt lå til rette for en fantastisk helg i fantastisk høstvær. Vi kommer nok til å huske at vi bodde på hotell like ved den store brannen (to kvartaler unna) i Kristiansand, men slapp evakuering midt på natta. Men sirener og Sea-king susende i lufta var del av oppladningen til søndagen. Det er også en påminnelse om at vi har ansvar for å ta vare på hverandre når vi er ute på tur med klubben vår. Og at vi bør være drillet i å kunne takle ulike hendelser. Nå er vi trygt hjemme igjen! Og det ble en virkelig flott tur.

Begge LYNs lag gikk gjennom gruppespillet med to seire og en uavgjort. Dermed ble det A-sluttspill for begge lag etter puljeseier til LYN1 og andreplass (på målforskjell) til LYN2. LYN2 slo Lillesand 1-0, Austrått 2-1 og spilte uavgjort 1-1 mot finalelaget Bærums Verk/Hauger etter å ha ledet 1-0.

LYN 1 gikk gjennom gruppespillet med 4-0 over Bogafjell, 3-0 over Falkeid og 0-0 mot Flosta, som også endte med 7 poeng. 

LYN vs. LYN i kvartfinalen
Dermed ble det kvartfinale mellom LYN1 og LYN2, noe som kunne vært unngått dersom arrangøren hadde satt sammen puljene annerledes.

LYN2 viser en fantastisk innsats, selv med omgangssyke og ingen innbyttere. Laget har tatt store steg i år. I kvartfinalen mot LYN1 går de respektløst til verks. Når spillere må ut å kaste opp under kampen, kommer inn igjen og spiller videre, så sier det mye om viljen til å gi alt for laget sitt. At det blir litt tungt mot slutten og LYN1 vinner 2-0 er ikke noe å deppe for. Det er sterkt! At laget også spiller uavgjort mot Bærums Verk/Hauger, som røk på straffer mot Kolbotn i semifinalen i OBOS-cup og gikk til finalen i Kristiansand, vitner om en gjeng som står sammen, kjemper og aldri gir opp, og som viser enorm spilleglede. 

LYN1 møtte Greipstad i semifinalen. Det skulle kanskje vise seg å bli den tøffeste oppgaven. Etterhvert får LYN1 mer tak på den kampen, og det er Iben som får satt den viktige scoringen. Og det er en perle! Hun fører opp langs venstre kant, vender opp og trer ballen nydelig over keeper og bort i det lengste krysset. Hadde vi ikke fått hyll på byllen der så hadde vi røket ut på færre cornere enn motstanderen.

I finalen var LYN1 det førende laget gjennom mesteparten av kampen. Da er det tydelig at laget har bestemt seg for å vinne. Men med trang bane blir det ofte tett og relativt lite mål. Igjen er det Iben som setter det avgjørende målet, nesten samme sted som sist. Johanne får bestemannspremien i finalen. LYN1 fikk endelig tatt med den største bøtta hjem. LYN1 har ikke for vane å slippe inn mye mål. I denne turneringen ble det null baklengs. Takket være at Ella tar det som kommer, og stor hurtighet i bakre firer, så er vi vanskelige å score på. Å ikke slippe inn mål er en god start om man vil vinne kamper. 

Gratulerer til LYN1 med seier i Troll-Cup. Til helgen er det finale i OBOS-cup mot Kolbotn. Gratulerer til LYN2 med kjempeinnsats, A-sluttspill og tøff fight mot LYN1 i kvartfinalen, til tross for sykdom. Takk til trenere, foreldre og bussjåfør Svein Erik som kjørte t/r hotell-bane et utall ganger med begge lag og til disco i Gimlehallen lørdag kveld.

Mål for LYN2: Kristiane 2, Hanne, Erle
Mål for LYN1: Gabrielle 4, Iben 3, Julie, Maren, Jenny, Thea

We are the champions!