J16 NM: Før semifinalen Forus og Gausel – Lyn

Spenningen stiger. Høsten er kommet, seriespillet er over og det er NM som gjenstår. Onsdag 2. november drar Lyns J16-jenter til Stavanger for å spille semifinale i NM J16 mot Forus og Gausel (FGI). Dette blir en kamp som begge lag vil ønske sterkt å vinne, og spenningen vil være til å ta og føle på.

Det blir spesielt å møte Forus og Gausel. Det er et Rogalands-lag som har gjort det godt på flere arenaer i mange år. For Lyn J16 blir dette også en sjanse til å ta revansj etter at Forus og Gausel vant over Lyn i NM J16 finalen i 2014. Kampen huskes av mange da Lyn sin keeper fikk direkte rødt kort etter kun få minutters spill. Mange vil nok hevde at det var et særdeles strengt kort, og Lyn-jentene greide aldri å ta igjen FGI som til slutt vant kampen 2-1. Det er flere i årets Lyn-tropp som også var i troppen i 2014-finalen, og dermed har ekstra god grunn til å trå til skikkelig :).

Men årets FGI-lag har også gjort det bra. I serien har de toppet Rogaland sin J16 Elite serie og vunnet denne med seks poeng ned til nummer to. Også i J16 1.div har de gjort det bra, og endte her på en bronseplass. Flere av J16-jentene spiller også i klubbens lag i 2.div kvinner, men her har de slitt litt mer. Laget endte helt sist på tabellen etter kun å ha vunnet en kamp gjennom året.

I sommer deltok FGI i DanaCup og spilte seg helt til finalen i J16-klassen hvor de tapte 0-2 mot Kaupanger. Opptak av denne kampen finnes på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=AqDLrK6-8lg

På veien til semifinalen har FGI først spilt seg gjennom en lokal kvalifisering hvor de slo Klepp (4-2), Egersunds (1-0) og Viking (3-2). Deretter startet de ordinære NM-rundene hvor FGI slo Randesund 3-1 på bortebane og så fikk Gneist på besøk i kvartfinalen. Denne kampen vant FGI til slutt 2-0.

Jenny og Hedda er klare for semifinale - er du?

Jenny og Hedda er klare for semifinale - er du?

Lyn sine NM-jenter har hatt en bra oppkjøring gjennom året og høsten, og er meget klare for denne semifinalen. Mange av jentene har følt på finalespill i store mesterskap før. Vi har nevnt at noen var med i J16 NM-finalen i 2014, og noen var også med å vinne J19 NM i fjor. Jenny og Joanna har akkurat kommet hjem fra Moldova med J16 landslaget, hvor de vant alle sine tre kvalifiseringskamper til neste års J17 EM. Her var også Sarah tatt ut, men måtte dessverre melde frafall pga sykdom.

I sommer spilte Lyn-jentene Norway Cup i J17-klassen, hvor de spilte seg frem til finalen og vant denne over Bønes med sifrene 3-0. Denne kampen ble spilt i høljeregn, skikkelig «vestlandsvær», så vi er forberedt på hva FGI skulle finne på å stille opp med :).

Den andre semifinalen er allerede spilt og her er Herd klare for NM-finalen etter å ha slått Ullensaker/Kisa på straffekonkurranse. Les om den kampen her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6633889

Onsdagens kamp skulle vært spilt for flere uker siden, men måtte flyttes to ganger. Først på grunn av høstferier i Oslo og Stavanger, deretter pga J16 landslagssamling. Kampen ble dermed fastsatt til onsdag 2. november kl. 18.00. Vi håpet egentlig å spille kampen litt tidligere på dagen så både laget og supportere kunne reise til og fra Stavanger samme dag, men dette gikk dessverre ikke. Dermed blir det ikke mulig å reise til Oslo om kvelden etter kampen, men kanskje noen Lyn-supportere tar turen til Stavanger denne dagen likevel. Alle Lyn-supportere som holder til i området må også kjenne sin besøkelsestid!

Stedet er Knudamyrå kunstgress onsdag 2. november klokken 18:00.

For de som ikke kommer seg til Stavanger blir det mulig å følge kampen på Lyn Jenter Jr. sin facebook-side: http://www.facebook.com/LynJrJenter/.

Kampfakta vil du finne her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6633889

Heia Lyn!