Tiden framover og pause fra organisert trening 20.februar-28.februar for G15.1

Før vinterferien slår inn i uke 8 har vi en spennende periode foran oss:

Treningshverdagen i 1. forberedelsesperiode har vært bra for G15.1. Troppen har blitt satt, noe som gir tydeligere føringer og kvalitet på trening. Positivt og viktig for gruppa at noen sentrale spillere og lederskikkelser er på vei tilbake fra skader, og er tilbake i lett trening med lav intensitet.

Denne helgen skal FC Tekkers spille futsal turnering som er et fint sportslig og sosialt initiativ der spillerne lærer seg å ta ansvar for egen utvikling, da de selv skal sitte i førersetet. Jeg har sagt JA denne helgen. Dette er uansett en arena som jeg ikke vil at guttene skal prioritere fremfor Lyn G01.1 fremover, da laget må sveises ordentlig frem til seriestart i treninger og kamper 11v11 - ingen har klippekort og det er konkurranse på alle plasser. 

De neste tre ukene skal vi endelig i gang med kamper på ulike arenaer, der vi har forskjellig målestokker. I helgen blir det en alternativ tropp, der noen spillere fra utviklingslaget også skal med. Ypperlig mulighet for å øve seg. Kommende uke.5 har også G16.1 kamper i NM og skal låne noe utvalgte spillere fra G15.1 (kamp utsatt - dato ikke satt).

Vi har faste treningstider fremover og vil forsette med skadeforebyggende trening på mandager med innslag av teknisk styrketrening på sentrale baseøvelser som vil gjøre at vi står rustet med en god kjernemuskulatur til et 2016 med forskjellige trening- og kamparenaer. 

Treningene på tirsdag og onsdag vil være fotballrelaterte og inneholde mye spillformer i liten-middels-stor arena avhengig av hva vi skal øve på, samt taktiske possession øvelser i over-undertall + jokere der vi skal spille i ¨vante posisjoner¨. Det begynner å bre seg ut en større forståelse for hensikten med Rondo øvelsene, der KOMMUNIKASJON, orientering og antall søk, første touch, lengste fot, og tempo-ball er nøkkelord guttene liker. Alternative økter har vi fortsatt på NiH på fredager og kommende fredag spiller vi futsal. 

Før vinterferien skal det også kalles inn til et foreldremøte på G15.1 der agendaen vil bli sendt ut av undertegnende på mail i nærmeste fremtid. Treningsleir og cuper er nøkkelord. 

I vinterferien er det ikke satt opp noe organisert trening av Gunnar og Jonathan. Derfor ønsker vi at spilleren selv kan drive spisskompetanse trening på ulike momenter de selv vet de må jobbe. Det er her en ypperlig mulighet til å trene på ting en ¨ikke rekker¨ i de organiserte treningene. Dessuten ser jeg relevansen av å kunne dyrke egentrening, da alt er organisert for guttene i hverdagen, fra skole til klubbtreninger. Samtidig kan en lade batteriene til treningsuke 9 der forberedelsesperiode 2 snart skal i gang med treningsgruppe 1 og 2 til Barcelona og treningsleir. En drar selvfølgelig med en sosial profil, men en skal ned til fotballens nr.1 pr. dags dato for å trene med hyppighet, varighet og intensitet, der treningene der nede vil bli lagt opp for individuelle forutsetninger i og med at flere ikke er 100%. Treningsleiren vil gi treningsopplevelser de ikke har hatt før. Nærmere info kommer, dere kan uansett planlegge hytteturen for de som vil ta et alternativt avbrekk i uke 8.