Seier i OBOS-cup finalen!

Lørdag ettermiddag var det tid for finalen i OBOS-cup for J15-laget. Oslo-mesterskapet OBOS-cup arrangeres av Oslo fotballkrets, og finalene går hvert år over en helg innendørs i Valhall.

I finalen var det Bærums Verk Hauger som stod på motsatt banehalvdel, laget som i år vant J15 1.div serien overlegent. Det var klart at dette ville bli en tøff batalje. Det var BVH som kom best i gang, og satte sterkt press på Lyn mesteparten av første omgang. Men Lyn-jentene spilte seg inn i kampen, og til tross for sjanser begge veier endte både ordinær tid og ekstraomgangene 0-0.

I straffekonkurransen viste det unge Lyn-laget styrke og satte sine fem straffer. Da BVH bommet på en av sine straffer kunne Lyn-jentene juble for seier i årets OBOS-cup!

Veien til finalen startet i juni da Røa ble slått 4-0 i første runde. Deretter bar turen til Oppsal kunstgress i September hvor Lyn-jentene vant 2-0 i kvartfinalen. Semifinalen fant sted på Gressbanen kunstgress i oktober – den kampen måtte også til straffekonkurranse for å bli avgjort, med resultatet 4-2 til Lyn.

Som nevnt ble Lyn satt under sterkt press tidlig i kampen.  BVH har sterke og ballsikre jenter, er raskt og tett oppe i duellene, raskt press etter balltap, og har en rask og god spiss foran. Lyn-forsvaret, og Mari i Lyn-målet, fikk mye å henge fingrene og beina i den første halvtimen. Vårt eget spill bar preg av litt nervøsitet, og med litt lite presisjon og litt for lang tid med ballen vant BVH fort tilbake ballen med sitt raske press.

Men sakte men sikkert spilte Lyn-jentene seg inn i kampen, og vi fikk flyttet spillet mer oppover på banen. Det ble likevel ikke de store sjansene for Lyn-jentene i første omgang.

Andre omgang startet igjen med et sterkt BVH-press, men denne gangen kom Lyn-jentene fortere tilbake. Spillet var jevnere, og etter hvert som BVH ble mer slitne ble det mer tid og rom for Lyn-spill. Det kom til gode sjanser begge veier, men ingen av lagene klarte å omsette sjansene i scoring. Ordinær tid endte dermed¨målløst.

Ekstraomgangene går fort – 2 x 5 minutter med golden goal. Igjen er nok BVH nærmest en scoring, men Mari er på rett plass og får stoppet forsøket. Marie har også muligheter fremover for Lyn, men BVH-forsvaret rydder opp. Kampen ender dermed 0-0 etter ekstraomgangene og må avgjøres på straffekonkurranse.

BVH setter sin første straffe utenfor og gir dermed et tidlig overtak til Lyn. Det sprer seg en god stemning når kaptein Margrethe setter første Lyn-straffe kontant i mål. Deretter går det slag i slag. Mari har en hånd på BVH sin andre straffe men den triller dessverre i mål. Både Maria, Nora og Zoè setter sine straffer. Spenningen holder seg dermed til Mari skal sette Lyn sin siste straffe. Når denne også går inn kan jubelen slippes løs.

Dette er en meget imponerende innsats av det unge Lyn-laget. Av de 18 i troppen var bare seks stykker 00-jenter. Dette er også det laget som har spilt OBOS-kampene gjennom hele sesongen, med unntak av semifinalen hvor det pga noe forfall deltok noen flere 00-jenter.

Lyn-jentene kjemper skikkelig, og det er veldig moro å se hvordan man rir av BVH-presset i starten av kampen, og etter hvert klarer å svare på det fysisk tøffe spillet, selv om vi jevnt over er både yngre og mindre enn våre motstandere.

En veldig god prestasjon, og en flott avslutning på en høstsesong på opptur. Tusen takk til jentene for innsatsen og underholdningen. Takk til BVH for en spennende kamp, til dommer-kvartetten som gjorde en strålende jobb, og ikke minst til de mange som lagde skikkelig Lyn-stemning på tribunen!

Dagens Lyn-tropp bestod av: Mari Refsnes Hasselknippe, Emilie Branvold Laastad, Hedda Skogeng Smidesang, Camilla Myhre Knutson, Zoe Austeng-Klein, Gabrielle Tandberg Falkenberg, Margrethe Stenvåg, Bethine Brock, Maria Kiperberg Mehl, Jenny Mathiesen, Julie Hellgren, Pia Anine Stangebye, Nora Hilda Lien Frost, Marie Fiedler Amlien, Synne Asplund, Fanny Kvalheim, Maren Kristine Andresen og Johanne Midttun Systad