LYN J17 I NORWAY CUP FINALE!

I årets Norway Cup deltar Lyn blant annet i klassen J17 Elite. Her finner vi noen av Norges beste klubber, i tillegg til gode lag fra Sverige og Tyskland. Dette er tredje året det arrangeres en egen eliteturnering i Norway cup.

Lyn er nå klare for finale i klasse J17 Elite, og vi håper og tror vi kan gjenta tidligere finalebragder, sist i 2016 hvor vi vant Norway Cup J17 klassen.

LYN-jenter på landslagssamling!

Mens mange tar sommerferie og nyter noen velfortjente dager i sydligere strøk, reiser fire LYN-jenter på landslagssamling. 

58761530_2294605587275408_2919827391838683136_n.jpg

Thea Sørbo, Monica Isaksen og Christina Osnes-Ringen er tatt ut til samlingen i Sverige med Norge J16. Alle tre har vært med på samlinger med Norge tidligere, og det er fint for oss som klubb å se at de blir tatt ut igjen. Det vitner om at jentene jobber godt i egen hverdag. 

Monica kom til Lyn fra Fjellhamar før sesongen 2018. Frontspilleren fra Fjellhamar fikk sin debut for J19 samme år og har i år vært fast inventar i for vårt 2. divisjonslag i seniorklassen.

Thea Sørbo startet med fotball hjemme på Nesodden før hun i 2017 valgte å melde overgang til Lyn. Den sentrale midtbanespilleren har hatt en meget positiv utvikling siden den gang og har spilt seg til fast plass i 2. Divisjon senior.

Christina Osnes-Ringen kom fra naboklubben Korsvoll da hun var 13 år gammel. Hun spiller til vanlig på høyrebacken og har gått gradene gjennom Lyn-systemet siden hun meldte overgang. I dag er også Christina fast inventar i 2. Divisjon senior. 


29.06 – 9.07 arrangeres Åpent Nordisk mesterskap i Sverige.

Kampene spilles som følger:

2/7 Norge -Danmark kl 18.00, Strömvallen    
4/7 Norge – Island kl 18.00, Strömvallen       
6/7 Norge – Tyskland kl 13.00, Gullmarsvallen 
8/7 Plasseringskamp, TBC

 

Dersom du av en eller annen grunn ikke har mulighet til å følge jentene i Sverige kan du holde deg oppdatert her: https://www.fotball.no/landslag/norge-jenter-16/


Julie Aune Jorde er også tatt ut på den første landslagssamlingen for J15! Denne finner sted i Porsgrunn og er den første landslagssamlingen for 2004-kullet. Julie er sentral midtbane og har spilt mye i J17 Regional serien til nå. I tillegg har hun vært med i flere tropper i 2. Divisjon senior. Julie kom fra Abildsø før sesongen 2018.

56956543_2254807747921859_947822952068415488_n.jpgGratulerer til alle som har vært med å prege disse jentenes hverdag!

Korsvoll, Fjellhamar, Nesodden, Abildsø, medspillere, motspillere og foreldre. Dere har alle vært med å legge til rette for at jentene oppfyller sine drømmer! 


Vi håper oppholdet deres blir lærerikt og at dere tar med dere mange fine erfaringer tilbake til Kringsjå og Lyn! Masse lykke til!


Ps. Ekstra hyggelig er det også at tidligere Lyn-trener Elise Richardsen er landslagstrener for J15.

Ps. Det arrangeres også talentleir for J14 i samme periode. LYN-jentene , Kamilla Melgård (J14), Ingeborg Stenvold (J14) og Leonie Riis (J14) er tatt ut til denne samlingen. 

Lyn-spillere til Equinor Talentleir

Tre 05 jenter fra Lyn er tatt ut til Equinor Talentleir. Leonie Riis, Ingeborg Stenvold og Kamilla Melgård har alle jobbet hardt med fotballen i mange år og ble i forrige uke belønnet med plass på Equinor Talentleir, som er første nasjonale tiltak for 05-kullet. Samlingen foregår 21.3-24.3 i Sarpsborg. Både Kamilla og Leonie fikk sine første minutter i J16-NM i fjor og har fortsatt utviklingen siden det. Leonie er Lyn-jente og har spilt alle sine fotballår i Lyn. Kamilla kom fra Korsvoll i 2017, og var i fjor del av 05-gruppen sammen med Leonie og ble flyttet opp etter sesongen. Ingeborg kom fra Årvoll i fjor høst og har vist seg som en meget god spiller.

I tillegg til dette er Julie Aune Jorde (født 2004)  som kom fra Abildsø i 2017 tatt ut til landslag for J15. Hun spiller til daglig på J17-laget.

Gratulerer så mye til Årvoll, Korsvoll, Abildsø, spillere, foreldre og trenere!

Første treningskamp: Lyn - KFUM

Søndag 10. mars spilte vi årets første treningskamp, mot KFUM.

Spillerne har heldigvis fått prøve seg i både NM-kvalik og Regional-kvalik, samt flere cuper – men dette var første treningskamp for dette året med denne gruppa. Vi stilte med en blandet gruppe av 04- og 05-spillere. Vi hadde for anledningen en ny Lyn-dommer fra Argentina, som for øvrig dømte meget godt.

Før kampen var vi enige om å gå ut høyt og samlet i press og være aggressive på ballfører, der de var nødt til å styre presset og bli enige når vi skulle gå og ikke.

Kampen startet i et brukbart tempo, der KFUM hadde ballen mye i bakre firer og vi forsvarte oss mellomhøyt uten særlig press på ballfører. De første 20 minuttene av kampen bærer preg av to lag som ikke er helt i kampform og mangler bevegelsene og selvtilliten til å skape et særlig godt offensivt spill. Etter hvert tar vi litt mer tak og skaper noen brukbare muligheter fra dødballer og et par kontringer. Omgangen ser ut til å ebbe ut i 0-0, men helt på tampen er vi litt sløve i presset og KFUM kommer alene med keeper, men setter ballen like utenfor den høyre stolpen.

I pausen blir vi enige om å løfte presset vårt og ha litt flere bevegelser foran ballfører, samtidig skyver vi Kamilla opp på topp. Defensivt hadde vi bra kontroll, så vi brukte ikke så lang tid på å snakke om det.

Andreomgangen starter på bra vis, vi presser høyt og KFUM blir stresset. Det fører til slutt til at en pasning blir slått feil og ruller inn i eget mål. Vi fortsetter å holde trykket og vinner ballen på midtbanen, Iben P trer vakkert igjennom til Kamilla som runder keeper og plutselig står det 2-0.

3-0 målet kommer på samme vis, brudd høyt i banen og en strøken utsidepasning fra Ingeborg til Kamilla som setter den ned i høyre hjørne. Alt før det er spilt 20 minutter av andre omgang. Etter hvert blir vi litt passive i presset på ballfører, litt sløve på forsvarslinje og litt tafatte i offensiv markering. En lang klarering fra KFUM går rett gjennom i bakrom og en fin lobb over Tora gjør at det står 3-1. KFUM får blod på tann og kommer til en bra avslutningsmulighet, som fører til corner – den blir slått hardt inn på første stolpe der en KFUM-spiller stanger den inn. Det er ny spenning i kampen, men ganske umiddelbart slår vi tilbake med nok en pasning fra Ingeborg til Kamilla og det står 4-2. På tampen får KFUM satt inn et nytt dødballmål, men det er ikke nok tid til flere scoringer og det ender 4-3 til oss.

Totalt sett en fin gjennomkjøring mot et lag som er glad i å spille ball og er ganske likt som vårt eget. Dessverre klarte ikke KFUM kvalifiseringen til regionalserien, men det er et meget godt lag, med hyggelige trenere, spillere og supportere.

Takk til alle som møtte opp!

J15 Regional 2019

Etter to kamper i J15 Regional kvaliken lå vi godt an med 6 poeng. Bak oss hadde vi ØHIL med 3 og BVH med 0. Det var derfor knyttet spenning til de siste to kampene og 2 poeng på de siste to ville holde til gruppeseier og kvalifikasjon til Regional.

Først møtte vi ØHIL på bortebane i en kamp vi er ganske misfornøyd med. Førsteomgangen vår var veldig dårlig, men vi er heldige og holder 0-0 til pause. I andreomgang tar vi tak, dominerer kampen og scorer 2 mål. Desverre for oss er vi mer uheldige i den andre omgangen og slipper inn to mål på ØHIL sine to-tre sjanser. 2-2 utligningen kommer også i siste spilleminutt og vi får kjenne litt på den samme følelsen som ØHIL nok hadde i forrige oppgjør. 1 poeng til begge lag gjorde at vi fortsatt ledet med 3 poeng og uavgjort i siste kamp mot BVH ville holde.

Kampen mot BVH kunne blitt en spennende å jevn kamp, men man ser tidlig at det er klasseforskjell på lagene. Etter 18 minutter leder vi 4-0 og har egentlig punktert kampen. Resten av kampen blir dermed i større grad en ren parademarsj. Vi gjør endel bytter før og i pausen, og er klare på at vi ikke skal slippe oss ned selv med 7-0 til pause. Til hver eneste kamp er ambisjonen å gjennomføre kampen med 100% uavhengig av om vi leder eller ligger under. Vi satte oss derfor som mål å fortsette dominansen i andre omgang, samt holde nullen.

Det målet opprettholder vi så til de grader og dominerer fullstendig. Vi scorer 4 mål til, selv om det fort kunne vært det dobbelte, og vinner til slutt 11-0.

Vi synes det er svært uheldig tidspunkt å spille kvaliken på, da det er nesten 2 måneder etter sist seriekamp. De fleste lagene har da gått inn i en roligere periode og spiller mye futsal, men når det først blir slik er det morsomt å se at vi stepper opp for anledningen og tar en klar gruppeseier. Det betyr at vi kvalifiserer oss til neste års J15 Regional, som vil gi oss en god kamp- og treningshverdag. Nå tar vi en velfortjent ferie og gleder oss til å starte opp igjen med treninger den 8. Januar!

God jul til alle og takk for følget denne sesongen!

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J15 Regional Kvalik

Etter en lang periode uten kamper har vi endelig startet med kvaliken til neste års J15 Regional. Vi trakk ØHIL og BVH i puljen vår og skal over 4 kamper avgjøre hvem som går videre. Det er kun gruppevinner + beste toer fra de tre avdelingene som går videre og hver kamp blir dermed ekstremt viktig. Vi gikk inn i kvaliken med full respekt for våre motstandere og stiller med vårt sterkeste lag for å vinne gruppen.

Etter første uke gjennomført har vi spilt en hjemmekamp mot ØHIL og en bortekamp mot BVH. Første kampen var hjemme mot ØHIL i en tett og jevn batalje som ble avgjort først med siste spark på ballen. Vi gikk ut i forrykende tempo fra start og hadde full kontroll de første 30. Da hadde også Hanna satt 1-0, mens vi hadde to-tre sjanser alene med keeper og i tillegg redning på strek. Vi blir derimot litt for komfortable og slipper oss veldig ned de siste 10 minuttene hvor vi slipper inn to unødvendige mål og går til pause med 1-2. Basert på sjanser/spill ufortjent, men i fotball handler det om å score mål.

I andre omgang hever vi oss utover og har et stort trykk mot ØHIL sitt mål og bør score 3-4 mål. Vi klarer ikke helt å få ballen i mål før Hanna scorer til 2-2 noen minutter før slutt. Med siste spark på ballen setter Hanna også en meget viktig 3-2 scoring. 

Totalt sett har vi massevis av sjanser vi bør score på, men vi ser også at vi ikke kan slippe oss for mye ned før motstanderen kommer inn i kampen. Det er likevel sterkt å stå i det hele kampen og vi viser en enorm vinnervilje som klarer å snu det i vår favør. Vi spiller ikke en veldig bra kamp, men som sagt er resultatet det viktigste i disse kampene.

I kamp to mot BVH har vi egentlig full kontroll de første 70 minuttene og leder 3-0. Mot slutten ønsker vi å utfordre jentene litt og endrer formasjon, med det gir vi fra oss initiativet og lar BVH komme inn i kampen. De reduserer til 3-1 på corner, men vi har totalt sett full kontroll og slipper ikke til mye. Som sist gjør vi ingen veldig god kamp, men vi vinner og har dermed et strålende utgangspunkt.

Vi har dermed 6 poeng etter de første to kampene og leder gruppen. Nå gjenstår kamp søndag 9.12 og torsdag 13.12 før vi tar ferie og vi går selvfølgelig for seier også i de!


G02.1: Daniel og Even til Sør-Amerikas fotball mekka

Daniel og Even.jpg

Daniel og Even er på vei til Argentina med NTG

Onsdag 7.11.18 reiser NTG Bærum Fotball til Argentina, Buenos Aires for å spille kamper mot landets største, beste og mest kjente fotballklubber. 16 juniorspillere fra Stabæk, Strømsgodset, Bærum, Lyn og Vålerenga skal møte Velez Sarsfield, River Plate og Boca juniors (`00, `01 og `02) under det drøye ukelange oppholdet. Guttene skal også få rikelig påfyll med argentinsk kultur og fotballkultur. De skal blant annet observere juniorkamper, se argentinsk superliga og trene på anlegget til Velez Sarsfield.  Boca juniors er den tidligere klubben til Diego Maradona, den mest sagnomsuste klubben i Sør-Amerika med La Bombonera som hjemmebane. River Plate er den mestvinnende klubben hjemme i Argentina og har produsert toppspillere på løpende bånd. De eldste juniorene (18-19 år) vant det argentinske mesterskapet i juni 2018 og A-laget er nok en gang klar for finale i Copa Libertadores. Hjemmebanen er Estadio Monumental, som også var arenaen for den berømte VM-finalen i 1978 mellom Argentina og Nederland. Velez Sarsfield er mønsterbruket i Buenos Aires. A-laget har over 96% argentinske spillere og av disse igjen er så godt som alle oppflasket i egen klubb fra de var 7-12 år gamle.

Dette blir en helt unik fotballhistorie hvor ungdom fra to fullstendig ulike fotballkulturer møtes. Ungdom fra nord møter ungdom fra sør. Fotball i Argentina gjennomsyrer alt og er det eneste som binder landet sammen. Ingen norske lag har noen gang spilt i Argentina og dette gir særdeles gode internasjonale referanser -  og kanskje et minne for resten av livet. Forteller Viggo Strømme fra NTG.

d&e.JPG