J05.1: Treningshelg med kamp gjennomført

 J05.1 sammen med J04.1 og J04.2 Bilde tatt av: Dag Standal

J05.1 sammen med J04.1 og J04.2 Bilde tatt av: Dag Standal

Denne helgen hadde jenter 2005 lag 1 treningshelg.
Programmet for helgen var som følgende:
Fredag: Økt 1,5time, etterfulgt med pizza og film på klubbhuset, liten sosialkveld.
Lørdag:
 Frokost kl 09:00-09:30
 Økt 1 kl: 10:00-11:30  - lunsj med foredrag 11:45-12:55
 Økt 2 kl: 13:00-14:15. 
Søndag:
 Video/kampmøte kl: 13:15 - etterfulgt med kamp mot divisjonskollegaen Haslum/Bærum.

Jenter 2004 hadde treningshelg samme helg som oss, så vi bestemte oss for at frokosten og lunsjen skulle spises sammen, på tvers av kullet. Man kan si at helgen sosialt sett har gitt jentene en enorm boost, ikke minst sportslig utbytte av helgen ved at jentene skulle teste ut å være "proffspiller" for en helg.

Trenerteamet for J05.1 som består av Carl Gustav og Alan ønsker å takke sosialkomitèn bestående av Baard og Maja. Baard og Stine, sto for en flott sosialkveld på fredagskvelden der jentene storkoste seg. Mens Maja og Baard hadde ansvar for frokosten for J04 og J05 spillerne, spillerne ble mette og virket veldig fornøyde. Lunsjen sto J04 sin sosialkomitè for, de leverte bra også.

Tilbake til treningshelgen.

Økten fredag og første økt lørdag hadde trenerteamet sagt at det ville bli høy intensitetsøkter, der vi pushet jentene på ulike momenter som måtte terpes på, som blant annet orienteringen, presisjon, valg m/u ball, bevegelse, kommunikasjon, omstilling etc. 
Begge to øktene hadde høy intensitet, og det som vi hadde som tema denne uken ble gjennomført på en flott måte også. Trenerteamet var virkelig fornøyd med det de fikk se av de to øktene.

Økt nr 3 så terpet vi på dødball, skudd, formasjon, posisjonering etc. Med andre ord, en litt letter økt nr3 pga kamp dagen etterpå.

 

Videomøte Søndag 18.03, gikk vi litt igjennom hvordan vi ønsker å forsvare oss defensivt og hvordan vi ønsker å se ut offensivt og i frispillingen. Ikke minst ble endel videoer vist på ulike momenter som er viktig for oss som ett lag. 

Idag møtte vi også Haslum/Bærum som er vi divisjonskollega, som vi skal møte i vår første seriekamp, jentene var veldig spente på å møte ett 04 lag, i og med vi har meldt oss opp 1 år. Men jentene har spilt J13 1div ifjor, så de kjenner godt til endel spillere som er ett år eldre.

Kort oppsummering; 
Første 14 minuttene, så dominerer vi banespillet, styrer spillet som vi ønsker med å ha mye ball og komme til endel avslutninger og har fine bevegelser. (Tror vi kommer til 7-8 store sjanser, men dessverre så er vi ikke kyniske nok i avslutningene, så er 0-0 etter 14 min)
Haslum/Bærum skal få stor ros ved at de er i likhet som oss, prøver å spille ut bakfra og forsøker å få til frispillingen. 

Vi går til pause med 2-0 ved at Kamilla scorer 2 flotte scoringer, ved laget sammen kombinerer og finner gode bevegelser og timer løpet perfekt til å spille gjennombruddspasningene. 

2 omg, vinner vi 4-0. 
Igjen, er det samme her som i 1 omg. Det var en underholdende 2 omg, ved målene som vi scorer er veldig underholdende for oss på sidelinjen, hvordan jentene spiller til hverandre, kombinerer og legger til rette og skyter. Leonie, Ena, Selma scorer i 2 omg. 

Alt i alt; En meget godkjent kamp fra start til slutt, vi er veldig gode til å kombinere med hverandre, kommunikasjon(tydelige og positive ord til hverandre), valgene m/u ball.
Vi har litt å forbedre som i frispillingsfasen, siste tredjedel(tross vi scoret 6 mål), omstillingen. 

Men dette regner jeg med at det ordner seg før 1 seriekamp 7 april, vi skal terpe på de forbedringspotensialet vi har, samt vi skal analysere og gå igjennom det positive og det som må forbedres fra kampen. Vi finner en tidspunkt som passer for det.

 

Takk for en fin helg jenter, og trenerteamet ønsker å takke foreldrene som kom for å heie frem jentene. Det settes pris på.

 fornøyd gjeng. 

fornøyd gjeng. 

Treningskamp Lyn - KFUM

Ny treningskamp og nye muligheter for trening mot et av de aller beste 04-lagene i Oslo var utgangspunktet for lørdagens oppgjør mot KFUM. Forrige sesong endte de på en 3.plass i J13. 1.div, men har siden det slått seg sammen med Abildsø som endte på 2.plass. Det ville dermed bli en fin pekepinn på hvordan vi fremstår sammenlignet med andre 04-lag.

Før kampen hadde vi igjen fokus på den offensive delen av spillet vårt, hvordan vi skal komme oss inn i prioriterte rom og hvordan skape og utnytte sjanser derifra.

Det var det godt organisert og hardtarbeidende KFUM-lag vi møtte som var aggressive i presset, hadde korte avstander mellom seg og forsøkte å stå høyt på oss gjennom hele kampen. Dette fører til at vi blir litt stresset med ball, ønsker å kvitte oss med den litt for fort og evner ikke å lese presset deres. Ved flere anledninger ender det opp med farlige brudd sentralt, noe som også skjer etter noen få minutter hvor de etter en duell bryter seg for lett mellom vår sentrale midtbane, kommer rettvendt i mellomrommet og spiller gjennom til spiss på løp. Etter litt klabb og babb ender det til slutt opp i 0-1.

Vi fortsetter å spille litt planløst og forsøker flere vendinger uten at vi egentlig vet hva vi skal gjøre videre. Dette gjør at vi spiller oss unødvendig inn i press og får disse bruddene. Etter hvert hever vi oss litt og klarer i større grad å koble på kanter/sentrale i frispillingsfasen, i tillegg til at vi leter oftere etter mellomrom.

Omgangen er jevn videre uten at noen av lagene skaper alt for mange sjanser, men hvor vi er nærmest mål. Etter 15 minutter får vi en corner fra venstre som Marie slår glimrende inn på første stolpe hvor Martine venter og header inn 1-1 Etter dette fortsetter det jevne spillet frem til vi tar mer tak rundt det 25 minutt. Da hever vi oss betraktelig og er flinkere til å orientere oss, ta gode valg og får til gode spillvendinger. Vi kommer til flere sjanser og tar tak i matchen. Etter 33 minutter vinner vi ball på venstrekanten, spiller på oss press fra motstander før vi slipper videre ved 2-3 anledninger, trer ball opp i mellomrom og videre ut på kant som får slått innlegg til corner. Et praktangrep hvor corneren ender på høyrefoten til Malin som setter inn 2-1 like før pause. Fortjent ut i fra totale antallet sjanser og at vi har tatt kontroll på kampen.

I pausen snakker vi om at vi må bli flinkere til å vurdere om vi skal vende eller ei, at stoppere må tørre å ta med seg ball oftere frem og at vi må slå oftere mellom linjene og mer direkte opp i mellomrom hvor det er mye plass. I tillegg blir vi for smale i det oppbyggende spillet vårt, så det blir litt for lett å ta oss ut. 

Andreomgangen er som den første tett og jevn hvor begge lag har store muligheter. Halvveis får vi en corner som blir glimrende slått inn, etter klabb og babb blir ballen reddet på strek og KFUM kontrer direkte. Vi klarer ikke å falle av i tide, kommer på etterskudd og lager senere et straffespark som KFUM utligner på til 2-2. Siste del av matchen blir det mye, kall det Hawaii-fotball, hvor begge lag er slitne og det går mye frem og tilbake. Kampen ebber dermed ut i 2-2.


Totalt sett gjør vi en god match og vi ser at det er faser i spillet hvor vi er bedre enn de fleste 04-lag, men samtidig faser hvor vi også er dårligere, og da spesielt hvordan vi skal kontre og hvordan vi skal håndtere kontringer imot, noe vi slipper inn to mål og flere sjanser på i dag. Dette er noe vi skal ta med oss inn i videre trening. Vi gjør mye bra i dag og endel ikke fullt så bra, men vi vet at vi har mer inne og skal jobbe beinhardt inn mot neste helg og søndagens kamp i OBOS-Cup, første tellende kamp for sesongen.

Til slutt vil vi takke dagens gode dommer og et godt KFUM-lag som ga oss en fin og god utfordring! Vil også takke Ane og Anniken fra henholdsvis 05 og 03 som stiller opp da vi er litt få.

Dagens tropp var:

Ellen, Hedda, Minda, Maja, Iben G, Malin, Julie, Frida, Marie, Dina, Lisa, Martine, Jenny, Anniken (03) og Ane (05).

 Lagfoto før match. Foto: Dag Standal

Lagfoto før match. Foto: Dag Standal

 Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J05: 3 jenter tatt ut på J05 kretsuttak

krets.jpg

Iår har Lyn Fotball jenter hatt 5 utespillere og 2 keepere på sonelaget ila. vinteren og hadde soneturnering sist helg, der alle jentene gjorde det bra.

Tidligere denne uken så kom andre kretssuttaket for Jenter 2005, kommende helg skal de ha 1 økt og 1 kamp mot NFF Akershus. (Tidligere denne mnd så kom den første kretsuttaket for treningshelg, der Lyn Fotball Jenter 2005 fikk med 5 spillere på kretsuttaket, der Stella Stavrum og Lisa Standal itillegg med de andre tre ble tatt ut) 
Kamilla Melgård (nysignering) som kom fra Korsvoll før jul, har vært med på x-antall fotballskoler i regi av Lyn Fotball og vært 3-4 dager fast i Lyns akademi så var det kanskje naturlig at hun melde overgang iforkant før denne sesongen. 
Maria N. Iuell
Leonie H. Riis
Alle tre ble tatt ut for kommende helg, og vi ønsker jentene masse lykke til for helgen. Det vil være flere kretsuttak fremover, så det er fortsatt mulighet at flere av de som ble tatt ut i den første uttaket har mulighet til å komme med senere. 

 

J05: Suksessfull Sprint/Jeløy Futsal cup og Lillehammer cup

lyn logo.jpeg

Lyn Jenter 2005 dro til Sprint/Jeløy Futsalcup der J05 lagene var meldt opp i J04 nivå, med mixet lag på tvers av tr. gruppene. Vi meldte på 5 lag, av de 5 så klarte 3 å kvalifisere seg til A sluttspill, der de røyk i kvarten, 8delsfinale og 16 delsfinale.  Jentene fikk god matching og fikk kjenne på nivået på jenter 2004 spillere.


Lillehammer cup - samme her som Sprint/jeløy var J04 og J05 i samme gruppe.
Lyn Fotball bruker å leie hytter og kjøper inn mat, der jentene selv står for matlaging og bor alene lagvis i hyttene. Veldig fin og sosial helg. 
Kort oppsummert så kvalifiserte 3 lag seg for A sluttspill og 2 lag til B sluttspill.
Ene Lyn laget tapte mot Lyn J04.1 i A sluttspill, mens det ene laget røyk i 16 delsfinalet i A sluttspill på Sudden Death og det siste laget tapte mot finalevinneren i 8 delsfinale.
De to andre tapte også på sudden death i B sluttspill i 16 og 8 delsfinale.

Alt i alt; De to helgene var veldig fine helger i Januarmåned der jentene fikk spilt mye futsal, terpe på teknikk, spille med hverandre og ikke minst ha det gøy. Lillehammer cupen var nok høydepunktet for de fleste, der fredagstacoen ble satt stor pris på der jentene fikk lagd mat sammen. 

Trenerteamet ser frem til flere cuper med gjengen