G02.1 Sandar-cup 2017

Kampprogrammet er klart for turneringen i Sandefjord! Alle kampene i puljespillet avvikles på lørdag 12. august, mens sluttspillet foregår søndag formiddag. Slik spilles alle kampene, inkludert alle potensielle utfall: Innledende kamper i pulje D (ekstern lenke til turneringens hjemmesider) Storstadion — 11.00, Lyn2 — Søgne1 Storstadion — 12.40, Lyn2 — Nesøya Storstadion — 16.00, Stokke - Lyn2 Sluttspill: Dersom vinner av pulje D Fram2 — 12.00, mot vinner av kamp 5832 (C1/G2) Fram1 — 14.40, semifinale Fram1 — 16.30, finale Dersom sølvvinner i pulje D Fram2 — 10.10, mot C2 (Klemetsrud1, Lyn Fotball3, Nordnes, United Hole) Fram2 — 12.50, mot G1 (Lier, Oppsal1, Ringsaker/Nes, Store Bergan) Fram1 — 16.30, finale Dersom 3. Plass i pulje D Storstadion — 12.00 (C3/G4) Storstadion — 14.40 Semifinale Gamle Stadion — 16.30, finale Dersom 4. Plass i pulje D Storstadion — 10.10, mot C4 (Klemetsrud1, Lyn Fotball3, Nordnes, United Hole) Praktisk info om reisen og cupen Turneringsavgiften (3500) er allerede dekket av onkel Rolf-Magne i Lyn, og følgelig er kostnadene nede i spilleravgift (220 per spiller), pluss matutgifter. Planlegger en stoshopping på vei ned, og at vi tilbereder alle måltider selv. Vi har ikke lykkes med å få til en ekstra hytte i Vestfold, og følgelig må noen spillere trolig pendle med en bil. Vi kommer til å reise ned lørdag morgen, og hjem etter en bankett med grillings på hytta til Alex (med et lite værforbehold). Vi kommer til å trenge ca fem biler der nede, og trenger noen foreldre som kan være med på tur og også noen som kan kjøre ned på dagsturer enten lørdag eller søndag. Kampene spilles 2x20 minutter og i sluttspillet blir det 5 min sudden death dersom uavgjort, deretter flest cornere gjennom hele kampen og til slutt loddtrekning. Foreløpig tropp (påmeldt i Spond) Tim Didrik Thomas Victor Alexander L Hans August Sebastian Scott Frede Kasper Lars Håkon Jireh Alexander S  

Kampprogrammet er klart for turneringen i Sandefjord!

Alle kampene i puljespillet avvikles på lørdag 12. august, mens sluttspillet foregår søndag formiddag.

Slik spilles alle kampene, inkludert alle potensielle utfall:

Innledende kamper i pulje D (ekstern lenke til turneringens hjemmesider)
Storstadion — 11.00, Lyn2 — Søgne1
Storstadion — 12.40, Lyn2 — Nesøya
Storstadion — 16.00, Stokke - Lyn2

Sluttspill:
Dersom vinner av pulje D
Fram2 — 12.00, mot vinner av kamp 5832 (C1/G2)
Fram1 — 14.40, semifinale
Fram1 — 16.30, finale

Dersom sølvvinner i pulje D
Fram2 — 10.10, mot C2 (Klemetsrud1, Lyn Fotball3, Nordnes, United Hole)
Fram2 — 12.50, mot G1 (Lier, Oppsal1, Ringsaker/Nes, Store Bergan)
Fram1 — 16.30, finale

Dersom 3. Plass i pulje D
Storstadion — 12.00 (C3/G4)
Storstadion — 14.40 Semifinale
Gamle Stadion — 16.30, finale

Dersom 4. Plass i pulje D
Storstadion — 10.10, mot C4 (Klemetsrud1, Lyn Fotball3, Nordnes, United Hole)


Praktisk info om reisen og cupen
Turneringsavgiften (3500) er allerede dekket av onkel Rolf-Magne i Lyn, og følgelig er kostnadene nede i spilleravgift (220 per spiller), pluss matutgifter. Planlegger en stoshopping på vei ned, og at vi tilbereder alle måltider selv.

Vi har ikke lykkes med å få til en ekstra hytte i Vestfold, og følgelig må noen spillere trolig pendle med en bil. Vi kommer til å reise ned lørdag morgen, og hjem etter en bankett med grillings på hytta til Alex (med et lite værforbehold).

Vi kommer til å trenge ca fem biler der nede, og trenger noen foreldre som kan være med på tur og også noen som kan kjøre ned på dagsturer enten lørdag eller søndag.

Kampene spilles 2x20 minutter og i sluttspillet blir det 5 min sudden death dersom uavgjort, deretter flest cornere gjennom hele kampen og til slutt loddtrekning.

Foreløpig tropp (påmeldt i Spond)
Tim
Didrik
Thomas
Victor
Alexander L
Hans August
Sebastian
Scott
Frede
Kasper
Lars
Håkon
Jireh
Alexander S

 

Lyn G16 med sølv i Ibercup Estoril - Portugal

Lyn G16 som til vanlig spiller i interkretsserien G16 rundet av en lang vår-sesong med Ibercup Estoril i Portugal 3-10.juli. Vi reiste uten nøkkelspillere som Qerim Mazrekaj, Daniel Schneider, Sturla Ottesen, Mohit Thind, Elias Theophilaks og Jakob Jørgensen grunnet forskjellige årsaker. Likevel var troppen såpass solid at vi hadde satt tydelige sportslige og ikke minst sosiale mål under oppkjøringsuken på Kringsjå. 

Lyn G16 var et av turneringens mest samspilte lag i sin klasse, men tapte for et bedre lag i finalen som bestod av talenter samlet fra omkringliggende klubber rundt Madrid. Madrid Fusion, som ble vinner av klasse G16, deltar i internasjonale turneringer med selekterte spillere fra blant annet Real Madrid, Getafe og Rayo-Vallecano.

En av suksessfaktorene til Lyn G16 laget i denne turneringen var det sterke sosiale båndet som guttene viste på- og utenfor de portugisiske gressmattene. Trenere, dommere og turneringsledelse var av stor begeistring for guttenes vinnervilje, attitude og fair play praksis. 

Så og si det samme laget endte på et surt tap under straffesparkkonkurranse i 32-dels finalen under Gothia Cup 2016 der laget hadde et mye større potensial i turneringen. Jeg husker at vi allerede da satte oss felles faglige mål som vi skulle jobbe med i blant annet interkrets kvalifiseringen i fjor. Det er akkurat disse delmålene som vi har jobbet med det siste året som gjør at guttene tok hjem en imponerende 2.plass fra Portugal.

Det største faglige fokuset på feltet til Jonathan og Gunnar det siste året har vært det som skjer innenfor 16-meteren i begge ender av banen. Da vi hadde fjorten 100% sjanser i 32-dels finalen i Gothia med kun et mål skjønte vi alvoret. Samtidig som vi slapp inn på vår eneste sjanse i mot. 
Vi har hatt et større fokus på boksspillet på Kringsjå, og under denne turneringen kan vi se at det begynner å forplante seg positive tendenser i begge boksene.

Hvis vi spoler litt tilbake, så har vi innledningsvis- og underveis i interkretssesongen erfart at vi både scorer for lite og slipper inn for enkle baklengsmål.

Vi har dyktige ballspillere med et stort repertoar i Lyn fotball. Fokuset for oss har vært at disse skal bli mer effektive foran mål der det skal ligge en større bevegelsesfrihet med initiativ forbi og foran ballfører for alle. 

Under denne turneringen ser vi at fokuspunktene blomstrer og guttas spisskompetanse sådan. Offensivt har vi vært underholdende å se på. Mads Poulsson har utnyttet rom med sin presise høyre fot. Evan Bjerke, Sigurd Søder og Vilhelm Thoresen bredt i banen har blitt mer tydeligere i å true spill i dybden etter kombinasjonsspill med andre og tredjemannsbevegelse. Initiativrike skjæringsløp har vært skarpe av blant annet Henrik Gunther, Edvard Tønseth, Ulrik Bjerke og Marius Vik-Simonsen i Ibercup.. Sistnevnte fikk også tidlig i gruppespillet vist at vi har jobbet mye med distinkte avslutninger på få touch og med rask ballbehandling. 

Selve nøkkelen i de tetteste kampene i Ibercup var nok den defensive organiseringen som vi også har jobbet mye med denne sesongen. Vårt disiplinerte fokus på hurtig felles forflytning i forhold til ballen, kvikke ballførere og vår førsteforsvarer har fått flere lag til å slå langt - mot deres spillestil - som i interkretsserien. Flere lag fikk smake på vår fottrappe forflytningsevne, med tette avstander. Portugiske og spanske lag ønsker å finne mellomrom, men den spillestilen vi har jobbet med i denne sesongen vise seg å være gull mot denne type motstand og vi slapp sjeldent til disse teknikkere imellom oss. 

Vårt tydelig mål om å skape flere ballvinnere under årets sesong har vært forsterket av Ola Hognerud. Han har vært i en egen klasse for seg der han i flere kamper har ligget to-tre hakk foran motstander i det å vinne ball, for så å distribuere den fornuftig videre. Et undervurdert rollekrav. Her har vi videre hatt spillere i ledd som blant annet Nils Petter Alfsen med gode utgangsstillinger for medtak og påfølgende true rom med driv i lengderetning. Også Jens Svinøy, Fridtjof Sunde og Sebastian Eide har skapt et eget eierskap og stolthet for å verne rom imellom og tvinge fram spill på utsiden. De ønsker jo å beskytte målet, så flere fintesterke spanske og portugisiske spillere ble tvunget bort fra mål av våre backer. 

Henrik Nymoen har vokst mye under denne cupen, og har vært en levende vegg foran mål. En stigende spesifikk kommunikasjon bakfra har gitt trygghet for vår B4. Også Fredrik Lund har vist at han er en keeper å regne med i interkrets når høstsesongen sparkes i gang. 
August Randers, som til vanlig spiller interkrets B for Jr har virkelig stått foran under denne cupen og flere av våre gutter har blitt inspirert av Randers gode råd og tydelige spillestil. Vår kaptein for G16 Kasper Sjødin har hatt en god ballanse i midtforsvaret sammen med en klok Adrian Eeg. Dette er alle tre forskjellige ledertyper som besitter spennende kvaliteter. 

Vi tar med oss gode opplevelser og minner for livet. Takker tilreisende familie og Lyn supportere for en herlig atmosfære der nede!

Nå venter tre uker fortjent ferie. Så kommer flere viktige kamper før noen tar steget til Jr om 4-5mnd (forhåpentligvis i Jr interkrets A) + Jr 1/2.divisjon. Det blir en kort oppkjøring til sesong, da guttene også behøver ferie etter en LANG sesong. Info om dette kommer på guttenes private side. Konkurransen innad i troppen blir også tøffere.

Gutta må analysere hvorfor vi tapte denne finalen. Ja, vi ble preget av stundens alvor. Men, hva mangler av fotballspesifikke kvaliteter? Hva må vi jobbe med? Individuelt? Om vi setter oss tydelige demål, vil dette hjelpe oss på veien til å bli junior spillere for Lyn toppfotball - og dette vil også løfte våre prestasjoner i interkretskamper kommende høst.

FAF Lyn

En Getafe og en Madrid spillere som var vanskelig å få tak på. Kraft, styrke og instinkt. 

En Getafe og en Madrid spillere som var vanskelig å få tak på. Kraft, styrke og instinkt. 

Vinnerlaget fra Madrid. Vi ga de virkelig en god kamp, så de ville bytte sine drakter mot Lyn draktene etter kamp som minne. Det var en god stemning mellom finalistene som respekterte hverandre. 

Vinnerlaget fra Madrid. Vi ga de virkelig en god kamp, så de ville bytte sine drakter mot Lyn draktene etter kamp som minne. Det var en god stemning mellom finalistene som respekterte hverandre. 

Troppen G16 under Ibercup 2017. 

Troppen G16 under Ibercup 2017. 

Vårsesongens siste treningsøkt

Denne onsdagen hadde vi vår siste fellestrening før sommeren. Flott oppmøte og god stemning. Vi avsluttet med litt seriøs moro, nemlig fotballtennis med tre spillere på hvert lag. Siden vi jobber for at spillerne skal dyrke en mentalitet om å alltid gjøre sitt beste uansett hva de gjør eller hva som står på spill, så valgte vi å holde tilbake informasjon om at det vanket premier til vinnerne.

1. plass (Halvor, Rasmus og Marius) 

2. plass (Samuel, Jakob og Hans Olav) 

3. plass (Mohammed, Miles og Mohammed Ali) 

Videre ble spillerne informert om at det kommer til å bli arrangert noen økter for de som har lyst og mulighet i løpet av sommeren (f.o.m. 14 juli). Det neste store som skjer er Norway Cup. Vi gleder oss!

God sommer! 😊

J04: KVARTFINALE NESTE i ADIDAS CUP!

 

Adidas Cup arrangeres hvert år som et uoffisielt Norgesmesterskap for de yngste alderstrinnene i ungdomsfotballen. Det betyr at det dette året er første gang 2004-kullet deltar. Vi var spente da vi skulle ut i første kamp mot Bækkelaget på Kringsjå. 24.april. I et snøvær som ikke stod til årstiden, klarte jentene til tider å trille ball og skape mange målsjanser, særlig i førsteomgang. En kald fornøyelse, men en svært fin start med seier i første kamp. 

 

Neste motstander i gruppespillet var Holmen. 5.mai tok vi turen til Holmen Arena for å møte Asker-jentene. I en kamp der vi varierte litt i prestasjonene, viste vi at vi er sterke sammen og dro i land seieren, til tross for at vi gjorde det litt vel spennende mot slutten av kampen. 6 poeng på to kamper viste seg å være nok til å avansere til neste runde. Vi gledet oss likevel veldig til å ta turen til mjøsbyen Gjøvik for å møte Gjøvik-Lyn i siste gruppespillskamp en solrik søndag i slutten av mai. 

 

Gjøvik-Lyn stod også med 6 poeng, og vi forventet en jevn kamp mellom to gode fotballag. Jeg tror det er flere enn Jørgen og jeg som kan skrive under på at dette ble en av de beste 9er-kampene vi noen gang har sett. Høyt tempo, herlig kombinasjonsspill, flotte angrep, imponerende prestasjoner og herlig lagmoral på begge banehalvdeler. Det ble til slutt et knepent tap for Lyn-jentene, men vi gjorde en god kamp og tok med oss mye læring fra denne kampen. 

 

Det endte da med 2.plass i gruppa og avansement til kvartfinale. Jentene har gjort en strålende innsats så langt, og det er gøy å også få testet oss mot spillere som er like gamle. I kvartfinalen har vi trukket Lillehammer, et annet mjøslag, og skal møte dem til dyst 26.august kl. 17.15 på Kringsjå. Kampen går i etterkant av at Lyn sitt damelag spiller seriekamp mot KIL/Hemne, og vi får derfor en fin ramme rundt kampen. 

 

Vi gleder oss til kvartfinale!

 

Sportslig hilsen, Elise 😊

G03.1: Gothia Cup 2017

Iår som ifjor så reiser Lyn G03.1 ned til Gøteborg for å delta på Gothia cup.
Ifjor så kom vi til 16 delsfinalen i A sluttspill og tapte mot ett sterkt Oppsal lag.

Iår så har vi bestemt at laget skal bo på hotell under cupen, da guttene får muligheten til å restituere seg enda bedre enn ifjor da vi bodde i en trang klasserom.

Laget kommer til å bo på Quality Hotel 11 i 4 og 3 mannsrom. 
(Mer info om hotellet her: https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/sverige/goteborg/quality-hotel-11/?gclid=CP-A5_K00dQCFVplGQodZ1AL-w  )

Prisen som er satt pr spiller dekker blant annet:
- Frokost
- Gothia mealcard. (Vet enda ikke hvilken skole vi spiser lunsj og middager på, men det kommer)
- Opphold og overnatting på hotell, 6 netter. 
- Opphold/overnatting/gothia mealcard for 2 trenere.
- Frukt/drikke etter kamper.
- Sosialaktivitet. 

Hotellets fasiliteter har blant annet:
- Gym
- Badstue
- Hot tube/stille basseng på taket av hotellet med utsikt over Gøteborg.


Pulje og oppsett:
Det er 53 puljer! 214 lag, lag fra 33 nasjoner. G14 klassen er den største klassen under årets Gothia. 538 kamper skal gjennomføres fra Mandag til Onsdagen før sluttspill starter Torsdag.

Vi er i gruppe 39:

gothia 2.jpg

Vår første kamp er kl 13:40. Det vil si at vi får spise god frokost og lunsj før vår første kamp braker løs, også blir det mye fritid etter den kampen. (Muligheter for å se G04 eller G02 spille kamp etterpå) 
Resten av kampprogrammet ser slik ut:
 

Torsdag så er det sluttspill i enten A eller B. To øverste går til A sluttspill og de to siste går til B sluttspill.

Som sagt tidligere så kjører vi oppkjøring fra 12 Juli på kvelden til 15 juli.
16 juli tar vi felles avreise til Gøteborg. (Vet at noen foreldre har planlagt ferien sin der i år også, og vi håper at foreldre har mulighet for å kjøre guttene ned til Gøteborg 16 juli. Kontakt Arnfinn Helleve)

Pakkeliste, romliste, sjåfører etc kommer når det nærmer seg. 
 

Kamptropp G16 interkrets: Sprint-Jeløy - Lyn

Oppmøte Tåsen senter 17:10. Disse stiller til kamp: 

Henrik Nymoen
Fredrik Lund
Mohit Thind
Jens Svinøy
Sebastian Eide
Fridtjof Sunde
Sigurd Søder
Ola Hognerud (C)
Ulrik Bjerke
Sturla Ottesen
Marius Vik Simonsen
Edvard Tønset
Henrik Gunther
Vilhelm Thoresen

*Væskebalanse (Drikk rikelig med vann dagen før kamp)
*Spis solid frokost, lunsj og middag 2,5-3 t før kamp
*Ta med hjemmedrakten og bortedrakt
*Møt forberedt med utstyret klart