Kampreferat Røa - Lyn

Etter flere uker med utsatte kamper var det endelig duket for første seriekamp. Vi har hatt en god, men lang vinter med mange kvalitetsrike økter. Inn mot kampen var det viktig for oss fokusere på vårt spill. Hurtige kombinasjoner, variasjon i hvilke rom vi truer og bearbeiding med tempo. I tillegg hadde vi noen defensive mål som gikk ut på å være rå i omstillingen, være aggressive i presset og stenge midten slik at de ikke kan spille mellom oss.

Kampen startet litt rotete, men etter noen minutter tar vi tak og dominerer fullstendig. Ballen går fort, vi bruker spillvendinger aktivt og Røa sliter med å henge med på vårt høye tempo. Det mangler likevel litt på siste tredjedel og vi kommer ikke til de aller største sjansene. Røa utnytter deretter noen enkle feil hos oss og vinner ball to ganger på kort tid utenfor vår egen 16-meter som resulterer i 2-0. Vi lar oss likevel ikke affektere og reduserer noen minutter etterpå til 2-1. Etter reduseringen blir vi paniske, slår mye langt og taper mye dueller. Vi går vekk fra vår egen spillestil og blir med på leken til Røa som baserer seg på lange baller og ekstremt direkte spill. Dette er ting vi ikke mestrer i like stor grad og vi blir dermed underlegne Røa. Samtlige frispark på egen halvdel blir slått langt i stedet for å sette igang kort. Mot slutten av omgangen får Røa to raske mål til og vi går til pause med 4-1 i sekken. Likevel en relativt jevn sjansestatistikk.

I pausen snakker vi om å roe ned spillet vårt, ta kontroll og gjøre ting vi er gode på. Holde ballen i laget når vi ikke har mulighet til å kontre, vende spillet og bearbeide til vi finner muligheter. Det er snakk om enkle justeringer og rett og slett bare finne seg selv.

Andre omgang starter på verst tenkelig måte da Røa scorer relativt fort og stillingen er dermed 5-1. Likevel lar vi oss ikke påvirke og jobber med vårt eget spill. Resten av kampen er det vi som styrer og har mye ball, mens Røa er farlige på kontringer ved brudd. Vi vinner likevel sjansestatistikken overlegent, men klarer ikke sette ballen i mål. Andre omgangen viser mye av hva som bor i oss og vi serverer flere klasseangrep som vitner om meget god spilleforståelse og relasjoner. Selv om vi ikke scorer er det absolutt mye positivt å ta med seg, og allerede til helgen venter neste utfordring.

Den utfordringen skal vi ta på strak arm. Der vi i dag spilte godt i 50 av 80 min må vi i neste kamp jobbe med å prestere gjennom en hel kamp. Vi er klare for utfordringen og har alltid fokus på utvikling fra kamp til kamp. Vi håper å se mange ta turen til Kringsjå på søndag og er klare for å vise hva som bor i oss.

 

J05.1: Kretshelg for tre av J05 spillere

ofk_orig.jpg

Oslo Fotball krets J05 reiste fredags morgen med buss opp til Trondheim hvor en treningsøkt og to kretskamper sto for agendaen denne helgen (7-9 April), begge kampene vant Oslo J05 krets med god margin. 
Kamilla, Maria og Leonie som spiller for J05 laget, var igjen tatt ut til denne kretshelgen og reiste opp til trønderlag med resten av kretsgjengen. 
Rapportene fra trønderlag sier at jentene har kost seg på tur med resten av kretsgjengen, samt at de fikk mye spilletid og har hatt en fin helg hvor de har lært mye og tar det med seg inn mot treningshverdagen.

Vi gratulerer jentene med vell gjennomført kretshelg.

J19: Seier i treningskamp mot Frigg

2. divisjonslaget Frigg var motstander i treningskampen søndag 18. mars. De hadde bestemt seg for å møte oss på midtbanen og legge press på våre ballsikre spillere. Litt vågalt tenkte tilskuerne, men Frigg scorte det første målet da de klarte å bryte igjennom vårt forsvar og spissen deres satte ballen utagbart til side for vår keeper Margaux.

J05.1: Treningshelg med kamp gjennomført

 J05.1 sammen med J04.1 og J04.2 Bilde tatt av: Dag Standal

J05.1 sammen med J04.1 og J04.2 Bilde tatt av: Dag Standal

Denne helgen hadde jenter 2005 lag 1 treningshelg.
Programmet for helgen var som følgende:
Fredag: Økt 1,5time, etterfulgt med pizza og film på klubbhuset, liten sosialkveld.
Lørdag:
 Frokost kl 09:00-09:30
 Økt 1 kl: 10:00-11:30  - lunsj med foredrag 11:45-12:55
 Økt 2 kl: 13:00-14:15. 
Søndag:
 Video/kampmøte kl: 13:15 - etterfulgt med kamp mot divisjonskollegaen Haslum/Bærum.

Jenter 2004 hadde treningshelg samme helg som oss, så vi bestemte oss for at frokosten og lunsjen skulle spises sammen, på tvers av kullet. Man kan si at helgen sosialt sett har gitt jentene en enorm boost, ikke minst sportslig utbytte av helgen ved at jentene skulle teste ut å være "proffspiller" for en helg.

Trenerteamet for J05.1 som består av Carl Gustav og Alan ønsker å takke sosialkomitèn bestående av Baard og Maja. Baard og Stine, sto for en flott sosialkveld på fredagskvelden der jentene storkoste seg. Mens Maja og Baard hadde ansvar for frokosten for J04 og J05 spillerne, spillerne ble mette og virket veldig fornøyde. Lunsjen sto J04 sin sosialkomitè for, de leverte bra også.

Tilbake til treningshelgen.

Økten fredag og første økt lørdag hadde trenerteamet sagt at det ville bli høy intensitetsøkter, der vi pushet jentene på ulike momenter som måtte terpes på, som blant annet orienteringen, presisjon, valg m/u ball, bevegelse, kommunikasjon, omstilling etc. 
Begge to øktene hadde høy intensitet, og det som vi hadde som tema denne uken ble gjennomført på en flott måte også. Trenerteamet var virkelig fornøyd med det de fikk se av de to øktene.

Økt nr 3 så terpet vi på dødball, skudd, formasjon, posisjonering etc. Med andre ord, en litt letter økt nr3 pga kamp dagen etterpå.

 

Videomøte Søndag 18.03, gikk vi litt igjennom hvordan vi ønsker å forsvare oss defensivt og hvordan vi ønsker å se ut offensivt og i frispillingen. Ikke minst ble endel videoer vist på ulike momenter som er viktig for oss som ett lag. 

Idag møtte vi også Haslum/Bærum som er vi divisjonskollega, som vi skal møte i vår første seriekamp, jentene var veldig spente på å møte ett 04 lag, i og med vi har meldt oss opp 1 år. Men jentene har spilt J13 1div ifjor, så de kjenner godt til endel spillere som er ett år eldre.

Kort oppsummering; 
Første 14 minuttene, så dominerer vi banespillet, styrer spillet som vi ønsker med å ha mye ball og komme til endel avslutninger og har fine bevegelser. (Tror vi kommer til 7-8 store sjanser, men dessverre så er vi ikke kyniske nok i avslutningene, så er 0-0 etter 14 min)
Haslum/Bærum skal få stor ros ved at de er i likhet som oss, prøver å spille ut bakfra og forsøker å få til frispillingen. 

Vi går til pause med 2-0 ved at Kamilla scorer 2 flotte scoringer, ved laget sammen kombinerer og finner gode bevegelser og timer løpet perfekt til å spille gjennombruddspasningene. 

2 omg, vinner vi 4-0. 
Igjen, er det samme her som i 1 omg. Det var en underholdende 2 omg, ved målene som vi scorer er veldig underholdende for oss på sidelinjen, hvordan jentene spiller til hverandre, kombinerer og legger til rette og skyter. Leonie, Ena, Selma scorer i 2 omg. 

Alt i alt; En meget godkjent kamp fra start til slutt, vi er veldig gode til å kombinere med hverandre, kommunikasjon(tydelige og positive ord til hverandre), valgene m/u ball.
Vi har litt å forbedre som i frispillingsfasen, siste tredjedel(tross vi scoret 6 mål), omstillingen. 

Men dette regner jeg med at det ordner seg før 1 seriekamp 7 april, vi skal terpe på de forbedringspotensialet vi har, samt vi skal analysere og gå igjennom det positive og det som må forbedres fra kampen. Vi finner en tidspunkt som passer for det.

 

Takk for en fin helg jenter, og trenerteamet ønsker å takke foreldrene som kom for å heie frem jentene. Det settes pris på.

 fornøyd gjeng. 

fornøyd gjeng.