J15.1 Div: Høstens første kamp

Etter en meget god treningsuke hvor vi slo sammen 03 og 04-lagene var det duket for høstens første kamp mot Nordstrand på bortebane. Et Nordstrand lag vi møtte tidligere i vår og vant 3-0, dog vanskelig å bryte ned da de ligger lavt og kompakt. 

Det var også et kampbilde vi møtte i dag. Vi går offensivt ut og har mye ball, kommer til noen halvsjanser, og tar kontroll over kampen. Etter 10 minutter får vi corner på høyresiden og Ida setter etter mye klabb og babb inn 1-0. I minuttene etter scoringen fortsetter vi og kun litt slurv i pasningsspillet gjør at vi ikke kommer til flere store sjanser. Etter 14 minutter tuller vi det til bak og gir noe unødvendig bort ballen til motstanders spiss som setter den i åpent mål. Resten av omgangen er preget av at vi stresser ekstremt med ball, er dårlig orientert i forkant og ikke er flinke nok til å vurdere hvor de tilgjengelige rommene er. Noe som fører til at vi spiller på oss haugevis av brudd som Nordstrand kan kontre på. I tillegg er det litt for mange som blir passive og vi er konstant på etterskudd.

I pausen forsøker vi å justere ved å få roet oss ned. Det vi feiler på er enkle pasninger, mottak og valg som vi vanligvis er flinke på. Vi må ikke la oss prege av baklengsmål, men ha fokus på egen prestasjon hele veien.

Det ser ut til å fungere da vi i andre omgang starter meget godt, klarer ofte å spille oss inn på siste tredjedel og kommer til flere farlige innleggssituasjoner og skudd. Likevel skjer det som i første omgang at vi i en god periode slurver, og slipper inn et nytt baklengsmål ut av ingenting. Som i første omgang lar vi oss også nå påvirke og blir forferdelig rotete i spillemåten vår. Denne sommeren har vi deltatt i flere cuper og dermed kamper hvor det er «Vinn eller forsvinn». En slik type setting setter oftere andre krav enn vanlige seriekamper hvor resultater er irrelevant. Det virker ikke helt som vi klarer å tilpasse oss dette og kampen blir veldig oppjaget og stressende. Like før slutt får vi spilt igjennom Lisa som knallhardt setter 2-2, men som tidligere i kampen er vi for ubesluttsomme og gjør noen rare valg som gjør at vi igjen slipper inn et mål i kampens siste minutt. Vi taper dermed 3-2.

Totalt sett er det for mye slurv i pasningsspillet og i mottakene våre. Mange pasninger for langt foran/bak medspillere, mange harde touch og mange merkelige, stressende valg. Nordstrand gir oss i utgangspunktet mye rom å spille i, men vi er ikke gode nok til komme oss inn i dem. Vi har ballen ekstremt mye sammenlignet med motstander, men når presisjonen er for dårlig klarer vi ikke utnytte ballinnhavet. Det er likevel kamper som dette hvor vi virkelig får læring. Nå kan vi lære hvordan vi skal justere det når ting butter i mot, hvordan vi skal omstille oss og at vi må være fokuserte gjennom hele kampen. Det hjelper ikke å være på 80%, deretter forsøke å stresse frem de resterende 20 når vi slipper inn, men vi må oftere være på 100%. 

Vi ser nå frem mot to nye treningsuker som vi skal utnytte godt, og øve inn mot de resterende seriekampene denne høsten! Vi ønsker Nordstrand lykke til videre denne høsten og takker dagens dommer for en god kamp!

G02.1: Gjøvik-Lyn har trukket laget fra serien

Gjøvik-Lyn_Trukket.jpg

Oslo Fotballkrets som administrerer G16 Interkretsserien har i dag sendt ut melding om at Gjøvik-Lyn har trukket laget sitt fra serien. Alle kamper strykes fra seriespillet og serien består nå av 13 lag i stedet for 14. 

Det gir også noen få endringer på en tabell som fortsatt er veldig jevn, og der avstanden fra topp til nedrykk ikke er spesielt stor. Årets G16 Interkretsserie består av mange gode lag, og Ham Kam som p.t. ligger på sisteplass på tabellen, har allerede fått flere av de beste G16 spillerne til Gjøvik-Lyn over til sitt G16-lag. Det ligger dermed an til å kunne bli en god høstsesong for laget fra Hamar. 

 

J05.1: Gothia cup - kort oppsummering

2000px-Gothia_Cup_-_Logo.svg.png

Da er Gothia cup over for jentenes del, vi kan se tilbake til en ekstremt fin uke. 
Gruppespillet møtte vi to svensk, et islandsk og et tysk motstand, resultatet etter 4 kamper var 20-0 i målforskjell, det er ekstremt sterkt levert av jentene. i 8 delsfinalen møtte vi Eskilsminne der vi vant 3-0 mens i kvartfinalen ble det knepent 0-1 tap mot AIK, de hadde små marginer mer enn oss. 

Etter 6 kamper ble vi sendt ut av kampen med 23-1 i målforskjell, dessverre så er det alltid kjedelig å tape kamper, men vi tar med oss fine erfaringer fra denne uken, spesielt de tre siste kampene som har holdt veldig høyt sportslig nivå, jentene har imponert oss trenere både på og av banen. 

Trener Alan Tano sier følgende om uken " Gothia cup uken + oppkjøringsuken har virkelig vist hva som bor i dette laget, allerede i oppkjøringen så har de vært veldig fokuserte og disiplinerte og Gothia uken har de levert sportslig og ikke minst sosialt, de har kommet mye tettere på hverandre og det kunne vi se de siste kampene på spillet vårt. Virkelig imponert" 

Nå er det fokus for Adidas cup og serien vi har, det vil love godt for høsten.

 

gothia 5.jpg

J19 NM 2.runde: KFUM - Lyn 0-9!

En fin ettermiddag på KFUM-arena.

Solen skinner og stemningen er god. Spillerne er klare til dyst og supporterne finner seg til rette på tribunen. Noe uenighet om hvem som tar ansvaret for filmingen er det riktignok men Stenvaag og Kanestrøm kjenner presset og deler oppgaven. Ekstra hyggelig blir det når KFUM stiller med gratis kaffeservering på tribunen. For en service og alle tilskuerne sendte varme tanker til hjemmeklubben.

J15 1.Div: Vårens siste kamp

Vårsesongens siste kamp stod for tur og på motsatt banehalvdel ble vi møtt av Holmen, et lag vi tapte 3-1 for bare noen få uker i forveien. Denne kampen var også starten på «høst-delen» av sesongen.

Tidligere samme dag hadde Caroline Graham Hansen en inspirasjonsdag for jenter i landslagsskolen. Dette innebar en økt tidlig på morgenen, deretter ulike foredrag med Caroline og Mads Møller Dæhli. Dagen ble avsluttet med Lyn – Trondheims Ørn som dessverre endte 2-3. Likevel hadde jentene en positiv opplevelse, fikk masse inspirasjon til videre trening og en kjempefin dag med Caroline. 12 av de 16 jentene som senere spilte mot Holmen var med på opplegget hele dagens, mens de fire resterende kom til foredrag og kampmat for laget 3 timer før kampstart.

Inn mot kampen pratet vi om hvordan Holmen kom til å angripe denne kampen. Vi husker fra sist oppgjør at de ligger lavt og venter på våre spillvendinger hvor de skal sette presset på vår back og vente på feilpasninger, få brudd og kontre mot oss. For vår del blir det viktig å få opp balltempoet, ha mange og gode nok bevegelser foran ballfører og hele tiden variere spillet etter hvor det er tilgjengelige rom. Førsteomgangen er så som så, men etter en kronglete start har vi etterhvert ganske god kontroll. Vi skaper endel halvsjanser, men kommer ikke til de aller største. Vi blir litt for upresise og evner ikke sette opp gode vinkler mellom oss til å spille. Dermed blir det ofte for mange touch og ballmist. Vi scorer likevel 1-0 etter glimrende pasning fra Hanna til Lisa som får et kjempebra førstetouch og kaldt setter den forbi keeper. 28 minutter ut i omgangen får Kaisa ballen fra rundt 20 meter og plasserer den fint i lengste til 2-0. Vi har noen flere store sjanser, men det sitter ikke helt. To minutter før pause scorer Holmen på corner og første «skudd» på mål.

I pausen snakker vi om at vi har kontroll, men at vi ikke er gode nok på våre ting. Vi blir alt for mye stillestående, bruker for mange touch og de gangene vi kommer rettvendt spiller vi mye på førstebevegelse. Med litt mer tålmodighet i fase 3 og litt flere initiativ inn bak kan vi i større grad vurdere hvilket alternativ som er «mest riktig». Vi blir enig om å bruke andre omgangen til å øve godt og gi alt de siste 40 før sommerferie.

Andreomgangen starter på glimrende vis. Hanna som har lagt seg opp som spiss møter i mellomrommet og blir tredd opp. Kamilla oppfatter det og stikker inn bak rommet som oppstår, blir tredd gjennom og setter den mellom beina til keeper. Her får vi de motsatte bevegelsene vi har snakket om og da blir vi vanskelig å stoppe når det skjer med fart og presisjon. Noen minutter senere tar Kaisa ansvar på nytt og setter den til 4-1. Generelt spiller vi på dette tidspunktet veldig bra fotball og Holmen er knapt borti ball og aldri over på vår halvdel. En liten konsentrasjonssvikt fører likevel til at vi mister ball utenfor 16 etter at Holmen har vært på en sjelden visitt og de reduserer til 4-2. De neste minuttene henger vi ikke helt sammen og en glimrende Ellen forhindrer ved én anledning Holmen i å redusere nok en gang. Vi tar oss likevel sammen igjen og tar tilbake kontrollen. 5-2 kommer fra Ida etter et «skudd» fra Kaisa på frispark. To minutter før slutt får vi corner som vår corner-dronning Malin setter sikkert i mål og kampen ebber ut med 6-2.

Totalt sett har vi god kontroll fra start til slutt og periodevis ser vi meget gode tendenser i spillet. De gangene vi er gode evner vi å spille på få touch, ha tempo i ball og har gode vinkler mellom hverandre som gjør at vi har mange alternativer å spille på hver gang. Likevel er det to ting vi må ta tak i. Det første er bevegelsene våre uten ball som er alt for få og alt for rolige. Der må flere ta initiativ rundt ballfører så det blir lettere å velge riktig alternativ. For det andre må vi ikke spille så ofte på førstebevegelse som vi gjør. Det henger sammen med mangler på alternativer, men vi blir ofte for låst til én side eller bestemmer oss tidlig for hvilken bevegelse vi skal slå på. Da blir det ofte vanskelig å spille seg gjennom lavtliggende lag. 

Likevel er det lov å si seg fornøyd etter å ha vunnet 6-2. Mange nye spillere til dagens kamp, så vi ser at relasjonene ikke sitter helt, men det er flere som finner tonen sammen etterhvert, noe som er veldig gøy å se. Nå skal vi ta en velfortjent ferie (i to uker) før Gothia Cup venter oss i midten av Juli!

Vi ønsker Holmen masse lykke til videre denne sesongen og til sommerens Dana Cup og Hamar Elite i August. Vi vil også takke dagens dommer for en god opptreden! 

 Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

J05.1: Status vårsesongen

 Fra en tidligere kamp.

Fra en tidligere kamp.

Uten navn.jpg

Da har J13 spilt sin siste kamp før vi nå går i en felles sommerferie. Etter to ukers ferie samles vi igjen for en intensiv oppkjøringsuke til Gothia Cup. I ferien skal spillerne trene et egentreningsprogram, hvor vi har fått profesjonell hjelp fra en utdannet personlig trener. Dette programmet er laget for å gi riktig styrketrening for den alderen jentene er i, noe vi trenere er veldig fornøyd med.

Som vi ser på bildet ovenfor så ligger vi på delt 4.plass (kun målforskjell som skiller), selv om det ikke er resultatet som teller for vår del gir det likevel en pekepinn på hvordan vi ligger an og hvor mye spillerne legger i potten. Å melde seg ett år opp er en stor utfordring, men dette vil spillerne komme styrket ut av i årene som kommer. Vi møter de beste lagene i 04-klassen i Oslo, med unntak av vårt eget 04-lag. Vi er i tillegg på 4. plass når det kommer til antall scorede mål, noe som viser at vi besitter den «kanskje» viktigste egenskapen i fotball, nemlig å score mål.

Kampene vi har spilt har variert både i prestasjon og resultat, men å gå fra 7’er og 9’er bane til 11’er – med større bane og flere medspillere og motspillere – har til tider vært utfordrende. I våre 11 seriekamper har vi tidvis spilt veldig fin fotball, med fine kombinasjoner og et flott pasningsspill. Dette er et resultat av de gode treningsøktene vi har 3-4 ganger hver uke. Jentene er veldig lærevillige og nysgjerrige og ønsker å ta nye steg hele tiden.

Sosialt sett har de blitt en godt sammensveiset gjeng som tar vare på hverandre og respekterer hverandre både på og utenfor banen, noe som er en avgjørende faktor for våre gode prestasjoner.


I løpet av vårsesongen har vi spilt i Adidas-cup (uoffisielt NM), der vi hadde tøffe kamper mot Høvik, Skedsmo, Kjelsås og Korsvoll. Vi spilte ikke våre beste kamper, men klarte å ta med oss 3 fine seire og en uavgjort. Vi briljerte ikke i kampene, noe den tøffe belastningen skal ta skylden for og at vi møtte gode motstandere. På grunn av den røffe vinteren måtte vi utsette kampene og det førte til at vi spilte 15 kamper på 2 måneder, noe som er i overkant synes vi. Vi trakk Sørumsand i 8-delsfinalen, det ble ingen scoringer på 70 minutter + ekstraomganger, men vi karret oss videre på straffekonkurranse. Vi møter dermed Haugar i kvartfinalen.

Vi har gjennom sesongen hospitert 5 spillere til J04 i trening og noen har fått med seg noen kamper i tillegg. I tillegg har vi hatt en debutant i J16-NM i 2. mellomrunde mot Lillehammer. Vi har hatt 7 spillere på sone, 3 fast på kretslaget. I tillegg har vi hatt 4 spillere i hospitering fra TG2 og 3 spillere fra J06 i trening og kamp.

Alt i alt er vi trenere (CG & Alan) mektig imponert over jentenes utvikling de siste 8 månedene vi har hatt ansvaret for jentene, der de har tatt store steg både taktisk, teknisk og fysisk. Det er veldig morsomt å følge utviklingen og stegene de tar hver eneste dag på trening. Nå tar vi en velfortjent ferie før oppkjøring til Gothia Cup, noe vi ser veldig frem til.

Helt til slutt ønsker vi å takke alle motstandere for flotte kamper, alle dommere som har dømt og alle foreldre for engasjementet rundt kamper, treninger og turneringer.

God ferie til alle sammen!

J15 1.div: Ny hjemmeseier

Omsider skulle 2.serierunde spilles etter et par utsettelser fra Nordstrand sin side. Nevnte lag har gjort en god vårsesong og hadde tabellplasseringen like under oss før onsdagens oppgjør. Selv kommer vi fra en god periode med mye fint spill og 5 seiere på de siste 6 kampene. 

De siste to ukene har vi hatt spillefri og gjennomført noen stabile, gode treningsuker hvor vi har fått øvd godt på endel ting. 

Før kampen pratet vi om å være tålmodige med ball, bruke hverandre, variere hvilke rom vi truer og være rå i gjennombruddsfasen. Vi regnet med at vi kom til å ha mye ball mot et lavtliggende lag og da er det i tillegg ekstremt viktig å ha nok bevegelser og alternativer foran ballfører. Kampen starter også på dette vis og vi har ekstremt mye ball hele førsteomgangen. Vi sliter dog med å bryte ned Nordstrand og komme til sjanser, mye fordi vi blir statiske og mangler initiativ foran ballfører. I tillegg får vi ikke nok tempo i ballen og sliter dermed med å få Nordstrand til å sprekke opp. Dermed blir vi mye trillende med ball bak, forsøker å stikke den opp i midten, men blir brutt og kontret på. En god og offensiv Ellen forhindrer at Nordstrand kommer til særlig med sjanser og 0-0 til pause er dermed fortjent ut i fra sjanser, selv om vi har oppimot 80% ballinnhav.

I pausen snakker vi om å være flinkere til å bevege oss for an ballfører. Vi blir stående for mye stille og dermed for enkle å plukke opp. I tillegg må vi ha et høyere balltempo og variere i større grad hvilke rom vi truer. Nå har vi mye nærspill, men bruker ikke fjernspillet, altså trusler i bakrom. I tillegg må omstillingen vår etter ballmist opp et par hakk for å forhindre de kontringene vi får i mot.

Etter pause fortsetter vi å ha mye ball, men det er på kontring den første scoringen skal komme. Nordstrand er oppe på en sjelden visitt, Frida blokkerer skudd fra 16, tar igjen ballen og spiller opp på Martine som vender vekk stopperen, kommer alene med keeper og setter den sikkert i hjørnet. Bare to minutter senere får vi corner som ender i klabb og babb før Minda banker den på halv-volley ned i høyre hjørne. Like etterpå får vi ny corner, Malin ønsker ikke være noe dårligere enn Minda og banker den også ned i hjørnet på halv-volley.

Etter scoringene slipper vi oss litt ned og blir upresise og sløve i det vi gjør. Det gjør at Nordstrand har noen halvfarligheter, uten å komme til noe man kan kalle en sjanse. Vi evner å heve oss igjen og tar fullstendig kontroll, har gode muligheter til å score et par til, men kontrollerer fint inn 3-0.

For første gang i årets seriespill holder vi nullen og vi scorer tre mål. Selv om vi har ekstremt mye ball og ikke evner å score i etablert spill viser vi at vi har andre strenger å spille på, noe som er ekstremt viktig for et fotballag. Alt i alt gjør vi en solid kamp fra start til slutt hvor resultatet kommer som følge av den harde jobben vi legger ned og at vi er konsentrerte gjennom hele matchen. 

Siste match før sommerferie, Gothia cup og Norway cup er Holmen hjemme på lørdag. Der er vi klare for å ta revansj for forrige oppgjør. Vi takker Nordstrand for kampen og ikke minst dagens gode dommer.

 Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

G16 NM: Lyn og tolv andre lag er klare for 8-delsfinale!

G16 NM: Lyn og tolv andre lag er klare for 8-delsfinale!

I skrivende stund er 13 av 16 lag er klar for 8-delsfinalene som er terminfestet til 25-26. august.
I det følgende skal vi se litt nærmere på de ulike regionene, gå igjennom G/J 16 NM-historien til Lyn, og selvsagt komme nærmere tilbake til en spennende kamp på Kringsjå mot Interkretskollega Drøbak-Frogn.